Dieta alcalină: tot ce trebuie să știi despre alimentele alcaline

DCMedical Team |
Data publicării:
Alimente, dietă
Alimente, dietă

Dieta alcalină poate fi utilă, fie că doriți să slăbiți, fie că doriți să v îmbunătățiți starea generală de sănătate.

Dieta alcalină a devenit populară în ultimii ani. Iată tot ce trebuie să știți despre acest tip de dietă.

Ce este dieta alcalină

Dieta alcalină se bazează pe ideea că anumite alimente ar putea produce mai mult acid în corp, care este considerat dăunător și ar putea limita pierderea în greutate. Cei care urmează această dietă sunt încurajați să consume anumite alimente și băuturi pentru a reduce cantitatea de acid din organism, creând astfel un mediu mai alcalin. Nu este posibil să vă modificați nivelurile de pH din sânge consumând anumite tipuri de alimente, ceea ce înseamnă că scopul final al creșterii alcaline nu va funcționa. Cu toate acestea, tipurile de alimente promovate în această dietă sunt, în general, foarte sănătoase. Este posibil să pierdeți în greutate și să vă îmbunătățiți sănătatea din această cauză, chiar dacă este puțin probabil ca nivelul pH-ului din sânge să fie afectat.

Beneficiile dietei alcaline

Dieta alcalină promovează o mulțime de fructe, legume, nuci, semințe și leguminoase, dar evită carnea, lactatele, alimentele procesate și majoritatea cerealelor. De asemenea, va trebui probabil să evitați cofeina și alcoolul.

Ca dietă pe bază de plante, există o serie de beneficii pentru sănătate asociate consumului de ingrediente întregi și neprelucrate. Acestea pot include:

Pierdere în greutate

Funcția renală îmbunătățită

Risc redus de cancer

Funcția inimii îmbunătățită

Masă musculară îmbunătățită.

Merită să ținem cont de faptul că aceste beneficii pentru sănătate se datorează mai mult consumului unei diete sănătoase și echilibrate, decât din cauza acidității sau a nivelurilor alcaline.

Ce alimente sunt recomandate în dieta alcalină

Dieta alcalină poate fi destul de restrictivă, deoarece va trebui să eliminați o mulțime de ingrediente pe care sunteți obișnuit s le consumați.

Unele dintre alimentele pe care le-ați putea consuma în dieta alcalină includ: tofu, nuci si seminte, fructe și legume, leguminoase, produse tempeh și soia, cereale integrale.

Va trebui să evitați: alcoolul, cofeina, carnea și proteinele ​​animale, lactatele, alimentele bogate în sare și grăsimi, alimentele procesate.

Cine ar trebui să evite dieta alcalină

În timp ce dieta alcalină promovează în general metode de alimentație sănătoasă, este un mod destul de restrictiv de a vă planifica mesele. De asemenea, este posibil să pierdeți nutrienții esențiali dacă nu puteți obține tot ce aveți nevoie din alimentele „alcaline” pe care le alegeți.

Cu toate acestea, se consideră că această dietă este în general sigură pentru majoritatea oamenilor, deoarece oferă o mulțime de fructe, legume și ingrediente neprelucrate. Dacă scăderea în greutate este obiectivul, specialiștii recomandă să încercați alte planuri de dietă sau să căutați sprijinul unui nutriționist pentru gestionarea greutății. Alimentația restrictivă poate fi o provocare de susținut pe termen lung, ceea ce vă poate afecta progresul în timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel