Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Dacă intenționați să slăbiți, atunci o soluție ar putea fi să adăugați scorțișoară în dieta dumneavoastră. Iată cum vă poate ajuta scorțișoara să dați jos kilogramele în...
Scorțișoara este un condiment care nu este folosit doar pentru a adăuga aromă alimentelor, ci este folosit și ca ingredient medical. Iată cum funcționează ea într-o dietă
Scorțișoara este compusă dintr-un număr mare de antioxidanți. Acești antioxidanți joacă un rol important în tratarea sau ameliorarea stresului oxidativ. Stresul oxidativ este adesea legat de boli, diabet și inflamații, majoritatea contribuind la depozitarea grăsimilor în organism, adică la îngrășare.
Scorțișoara ajută la accelerarea digestiei, pentru că acționează asupra enzimelor care încetinesc digestia carbohidraților.
Scorțișoara îmbunătățește, de asemenea, sensibilitatea la insulină, crescând transportul celular și absorbția glucozei, atrăgând absorbția și producerea de mai multă energie din alimentele consumate și scurtând timpul în care acestea sunt transformate și depozitate ca grăsimi.
Aceste proprietăți fac din scorțișoară un agent puternic pentru diabetici sau pentru oricine are rezistență la insulină ori sensibilitate la insulină.
Scorțișoara are o aromă foarte puternică și, prin urmare, este recomandat să o consumați în cantități foarte mici. Nu ar trebui să consumați prea multă scorțișoară din două motive:
- Scorțișoara conține cumarină, care este posibil toxică pentru oameni, deci nu trebuie consumată în exces.
- În al doilea rând, cercetările sugerează că creșterea aportului de scorțișoară nu crește beneficiile sale în aceeași proporție. Deci, 1 gram pe zi este suficient pentru a a avea rezultate pozitive!
Scorțisoara poate fi incorporata foarte ușor în dietă. O puteți consuma cu apă fierbinte pe stomacul gol sau o puteți adăuga la cafea, ceai, ciocolată fierbinte și chiar o puteți pune în supe și tocănițe.
Poate fi, de asemenea, adăugat pe post de condiment la fructele, terci, iaurt și ouă.
Pentru că are un gust care imită dulcele, vă va face să reduceți cantitatea de zahăr consumată.
De asemenea, consumați scorțișoara de preferință dimineața pentru a vă bucura de beneficiile sale digestive toată ziua.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!