Dietă, cum poți să slăbești folosind recompense

Alexandra Mănăilă / 16 ian 2019 / 16:06
Dieta Keto
Dieta Keto

Multe persoane se îngrașă pentru că au obiceiul de a mânca pentru a-și calma stările tensionate, pentru a-și alunga sentimentele rele. Dar cercetătorii au descoperit că recompensele pot fi un comportament bun și îi pot ajuta pe cei care vor să slăbească, dacă sunt folosite corect în lupta cu excesul de kilograme.

Recompensele îi motivează pe mulți oameni în multe domenii, inclusiv în dietă, dacă stimularea nu poate este de natură alimentară. Micile recompennse vă pot influența să consumați mai puțină mâncare. Cercetătorii de la Universitatea din California de Sud au testat teoria cu experimente care au implicat și copii și adulți. Ei au descoperit că adulții erau dornici să mănânce mai puțin dacă li se acorda șansa de a câștiga un premiu, cum ar fi un card cadou, mai multe mile sau o mică sumă de bani. Copiii erau dispuși să taie jumătate din porțiile de mâncare când li s-au oferit căști. Mai mult, chiar dacă au consumat mai puțină mâncare, acest lucru nu a condus participanții la compensarea mai târziu în cursul zilei.

Există numeroase moduri în care vă puteți recompensa, dacă nu la fiecare masă, cu siguranță la cele la care știți că mâncați prea mult, spun cercetătorii care vă sugerează să puneți o mică sumă de bani într-un borcan la fiecare masa, considerând că aceștia sunt banii pe care i-ați salvat consumând mai puțin, iar la sfârșitul fiecărei luni să vă cumpărați un produs nealimentar.

Faceți o listă a recompenselor pe care le-ați dori cel mai mult și apoi calculați câți bani ar trebui să salvați pentru a le obține.  O altă modalitate de-a pierde în greutate este să vă oferiți recompense legate de sănătate și fitness.

,,Optați pentru recompense care acționează ca motivație: un serviciu streaming pentru muzică pentru a amplifica antrenamentele de fitness sau o coafură nouă pentru a se potrivi cu noua dvs. formă. O zi spa, cu servicii complete, inclusiv cu masaj”, sunt sugestiile medicilor.

Potrivit MedicineNet.com puteți extinde conceptul de recompense pentru a îmbunătăți obiceiurile legate de alimentație. De exemplu, să mergeți la film în loc de un restaurant fast-food, să puneți flori în coșul dvs. de supermarket în loc de prăjituri sau înghețată.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy