Două pahare de vin pe zi. Scanare inimă, imagini șocante

Cătălina Burghelea / 10 ian 2019 / 18:04
Inimă
Inimă

Scanări făcute inimii au dezvăluit daunele cauzate de consumul de alcool.

Existau deja dovezi care arată că un consum regulat de alcool crește riscul apariției a unei bătăi neregulate a inimii.

Și acum oamenii de știintă au aflat că două pahare de vin pe zi sunt suficiențe pentru deteriorarea semnalelor electrice care controlează ritmul organelor.

Cercetătorii au lansat acum imagini care arată diferența dintre inimile celor care nu consumă alcool și cei care consumă cantități "moderate".

Cantitatea de băutură, factor important de risc


Cantitatea de băutură pe care o bea cineva este un "factor important de risc" pentru fibrilația atrială - bătăi neregulate ale inimii, spun experții australieni.

Astfel, crește riscul de a avea un accident vascular cerebral sau de insuficiență cardiacă, ceea ce înseamnă că s-ar putea semnaliza viitoare probleme cardiace.

Scanarea, produsă de oamenii de știință de la Spitalul Alfred din Melbourne, arată cât de bine electricitatea călătorește prin atrium - unde sângele intră în inimă.

Toți cei 75 de voluntari care au efectuat scanări aveau fibrilație atrială. Aceștia au fost împărțiți în trei categorii, în funcție de cât de mult au băut.

Semnalele electrice sunt vitale pentru funcția inimii, deoarece, controlate de nodurile legate de sistemul nervos, acestea îi spun când să se contracte și să se relaxeze.

O inimă sănătoasă are nevoie ca semnalele să circule liber și în mod regulat prin țesuturi nedeteriorate.

Inimile care sunt cicatrizate, de la băut și de la alte obiceiuri nesănătoase, sunt mai puțin capabile să transmită semnalul.

Ce au arătat scanările


Scanările au arătat că inima non-consumatorului este în întregime roz, reprezentând țesuturi sănătoase prin care pot circula semnale electrice.

(w670) 

În schimb, inima unui consumator moderat are pete mari, cicatrizante, unde semnalele electrice sunt mai slabe.

Potrivit studiului, voluntarii consumau între opt și 21 de băuturi alcoolice pe săptămână - 14 în medie. Asta înseamnă cu mult peste limita săptămanală recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

sursă foto: dailymail.co.uk

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy