Dr. Anca Hâncu, Sfaturile nutriționistrului, Ep.1: Cum împarți bucatele la masa de Crăciun

Dana Lascu / 16 dec 2018 / 17:36
Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în medicină, despre ce să facem ca să nu ne îngrășăm de Sărbători.
Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în medicină, despre ce să facem ca să nu ne îngrășăm de Sărbători.

De duminica aceasta am dat startul unei rubrici speciale de Crăciun. EXCLUSIV la DC MEDICAL, medicul nutriționist Anca Hâncu, doctor în medicină, ne explică, în „pastile” zilnice, ce și cum să mâncăm de Sărbătorile de Iarnă, ca să nu ne îngrășăm, dar nici să ne abținem de la toate bunătățile gătite de gospodine. Cu alte cuvinte, iată cum mâncăm de toate fără să ne îngrășăm: 

Românii, și mai ales româncele, știu că de Sărbători ne îngrășăm. Mâncăm mult și bun, și facem mai puțină mișcare. Dar kilogramele se datorează mai multe greșelilor alimentare elementare pe care le facem.

În primul Episod al seriei Sfatul nutriționistului, medicul nutriționist Anca Hâncu, doctor în medicină, ne-a explicat că putem mânca din toate bucatele tradiționale, dar nu toate odată. Nimic nu e interzis, doar cantitatea și cum le combinăm contează.

Dr. Anca Hâncu spune că, spre exemplu, la masa de Crăciun putem mânca tradiționalele sărmăluțe, dar cârnații, caltaboșul și alte preparate dn carne, tradiționale de Săbători, putem să le lăsăm pentru dimineață sau pentru următoarea masă de prânz.

În fond, de Crăciun anul acesta, avem trei zile libere (24, 25 și 26 decembrie), și un weekend înaintea lor, așa că nu ne obligă nimeni să terminăm tot ce am gătit la o singură masă. În cinci zile să tot mâncăm...

Luni, tot la ora 17.00, pe canalele de Youtube și Facebook ale DC MEDICAL, urmează Episodul 2 din seria EXCLUSIVă de Criciun, „Sfatul nutriționistului".

Până atunci, iată cum împărțim bucatele tradiționale la mai multe mese:

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy