Dr. Anca Hâncu, Sfaturile nutriționistrului, Ep.1: Cum împarți bucatele la masa de Crăciun

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în medicină
Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în medicină

De duminica aceasta am dat startul unei rubrici speciale de Crăciun. EXCLUSIV la DC MEDICAL, medicul nutriționist Anca Hâncu, doctor în medicină, ne explică, în „pastile” zilnice, ce și cum să mâncăm de Sărbătorile de Iarnă, ca să nu ne îngrășăm, dar nici să ne abținem de la toate bunătățile gătite de gospodine. Cu alte cuvinte, iată cum mâncăm de toate fără să ne îngrășăm: 

Românii, și mai ales româncele, știu că de Sărbători ne îngrășăm. Mâncăm mult și bun, și facem mai puțină mișcare. Dar kilogramele se datorează mai multe greșelilor alimentare elementare pe care le facem.

În primul Episod al seriei Sfatul nutriționistului, medicul nutriționist Anca Hâncu, doctor în medicină, ne-a explicat că putem mânca din toate bucatele tradiționale, dar nu toate odată. Nimic nu e interzis, doar cantitatea și cum le combinăm contează.

Dr. Anca Hâncu spune că, spre exemplu, la masa de Crăciun putem mânca tradiționalele sărmăluțe, dar cârnații, caltaboșul și alte preparate dn carne, tradiționale de Săbători, putem să le lăsăm pentru dimineață sau pentru următoarea masă de prânz.

În fond, de Crăciun anul acesta, avem trei zile libere (24, 25 și 26 decembrie), și un weekend înaintea lor, așa că nu ne obligă nimeni să terminăm tot ce am gătit la o singură masă. În cinci zile să tot mâncăm...

Luni, tot la ora 17.00, pe canalele de Youtube și Facebook ale DC MEDICAL, urmează Episodul 2 din seria EXCLUSIVă de Criciun, „Sfatul nutriționistului".

Până atunci, iată cum împărțim bucatele tradiționale la mai multe mese:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel