Durere de spate: remedii recomandate de experții de la Harvard

Florina Pop |
Data publicării:
Surere de spate: doctorii sugerează să apelați și la terapii complementare și să discutați cu medicul vostru despre ele  FOTO: pexels.com
Surere de spate: doctorii sugerează să apelați și la terapii complementare și să discutați cu medicul vostru despre ele FOTO: pexels.com

4 din 5 americani, bărbați și femei, acuză dureri de spate, arată un raport de sănătate citat de Harvard Medical School.

Durere de spate. De regulă, vârsta este, adesea, vinovatul deoarece, scrie Matthew Solan, editorul executiv al Harvard Men's Health Watch, pe health.harvard.edu, oasele și articulațiile din partea inferioară a spatelui încep să se schimbe în timp, discurile - structurile care servesc ca perne între oasele din coloana vertebrală - tind să se uzeze și uneori să devină fragmentate. Iar asta duce la durere.

Un alt motiv de durere e hernia de disc. Când nervul sciatic care duce în fese și picior este afectat, explică experții Harvard, durerea se numește sciatică. De regulă, cele mai multe dureri de spate provin din prea mult efort, ridicarea excesivă de greutăți sau în urma unui accident.

„În majoritatea cazurilor, cea mai bună mișcare este de a aștepta și de a vedea dacă durerea rezolvă pe cont propriu. Dacă durerea nu se ameliorează după trei-patru zile, atunci este timpul să vizitați un doctor", mai arată sursa citată.

Potrivit acesteia, în funcție de sursa durerii de spate și a severității ei, iată câteva recomandări:

1. Tratamente calde și reci - cel mai bine este să folosiți comprese reci sau un pachet de gheață imediat după o leziune a spatelui, deoarece aceasta poate atenua durerea prin amorțirea zonei și prevenirea sau reducerea umflăturilor. La aproximativ 48 de ore după declanșarea durerii de spate, aplicarea de tampoane calde sau o sticlă cu apă caldă pe spate pot fi de ajutor. Căldura calmează și relaxează mușchii bolnavi și crește fluxul de sânge, care ajută procesul de vindecare. Rețineți că terapia cu căldură este utilă numai pentru prima săptămână.

2. Grijă cât stați în pat – în ciuda durerilor de spate, medicii știu acum că este mai bine să continuăm să ne mișcăm, astfel încât mușchii să nu devină rigizi. Statul prea mult în pat poate fi totuși util dacă durerea este atât de severă.

3. Activitate fizică - sportul ajută la construirea unor mușchi puternici și flexibili, care vor fi mai puțin predispuși la răniri. Sfătuiți-vă cu medicul vostru pentru a dezvolta un program de exerciții fizice. Un program bun include în mod obișnuit cele trei forme majore de exerciții: aerobic, formare de forță și exerciții de flexibilitate.

4. Terapii complementare - mai multe tipuri de terapie complementară pot fi utile pentru ameliorarea durerilor de spate - acupunctura (în care terapeuții inserează ace subțiri sterilizate subțiri în puncte precise din corp pentru a elibera energia blocată); manipularea spinării (chiropracticienii aplică presiune direct corpului pentru a corecta alinierea spinării); masaj terapeutic pentru relaxarea mușchilor bolnavi; terapii de mișcare (fi yoga și tai chi care pot ajuta la întinderea și întărirea musculaturii spatelui). „Dovezile sunt amestecate în ceea ce privește dacă aceste terapii sunt eficiente, atunci când acestea sunt combinate cu celelalte remedii pentru dureri de spate", se mai precizează pe health.harvard.edu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel