Exercițiile aerobice, efecte antidepresive puternice. Câte exerciții ar trebui să faci

Angela Sabău / 26 oct 2019 / 18:39
Exercițiile aerobice au efect antidepresiv
Exercițiile aerobice au efect antidepresiv

Exercițiile aerobice par să aibă efecte antidepresive puternice, cel puțin asta arată o revizuire a mai multor sudii în acest sens.

O analiză a studiilor clinice randomizate indică faptul că exercițiile aerobice supravegheate au efecte mari de tratament antidepresiv pentru pacienții cu depresie majoră. Revizuirea sistematică și metaanaliza sunt publicate în Depresie și Anxietate.

Pe 11 probe eligibile care au implicat 455 de pacienți adulți (18-65 ani) cu depresie majoră ca tulburare primară, exercițiul aerobic supravegheat a fost efectuat în medie timp de 45 de minute, la o intensitate moderată, de 3 ori pe săptămână și timp de 9,2 săptămâni.

Rezutatele au arătat un efect antidepresiv global semnificativ mare, comparativ cu medicațiile antidepresive și / sau terapiile psihologice.

Efecte, pe toate palierele afecțiunii

De asemenea, exercițiile aerobice au evidențiat efecte antidepresive moderate până la mari printre studiile mai puțin subiective, precum și efecte antidepresive mari în rândul studiilor cu intervenții pe termen scurt (până la 4 săptămâni) și studii care implică preferințe pentru exerciții fizice.

Analizele subgrupurilor au evidențiat efecte comparabile pentru exerciții aerobice în diferite setări și formate de administrare, atât în ambulator, cât și în pacienți internați, indiferent de gravitatea simptomelor.

„Acest studiu a descoperit că exercițiile aerobice supravegheate pot susține în mod semnificativ tratamentul depresiei majore în serviciile medicale de sănătate mintală”, a declarat autorul principal dr. Ioannis D. Morres, de la Universitatea din Tesalia, din Grecia.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy