Pacienți cu accident vascular cerebral: anumite exerciții fizice fac recuperarea mai ușoară

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Exerciții fizice
Exerciții fizice

Pacienții care au supraviețuit unui accident vascular cerebral au mai multe șanse de recuperare dacă urmează un anume set de exerciții fizice, similare celor cu afecțiuni cardiace. 

Pentru majoritatea supraviețuitorilor de accident vascular cerebral, reabilitarea implică rareori fitness și aerobic. Dar noi cercetări sugerează că ar putea oferi oportunități de vindecare semnificative.

O analiză a 19 studii a constatat că supraviețuitorii unui AVC care au finalizat un program de exerciții aerobice bazate pe programele similare de reabilitare cardiacă disponibile pe scară largă, și-au îmbunătățit semnificativ rezistența și capacitatea de mers.

Analiza a fost publicată în Journal of the American Heart Association.

Accidentul vascular cerebral rămâne principala cauză de dizabilitate în Statele Unite. Deseori, medicii prescriu terapie fizică, dar supraviețuitorii nu reușesc întotdeauna să țină pasul cu activitatea de reabilitare extinsă, dacă nu au sprijin, a arătat rezultatul analizei.

Terapia fizică, concentrată pe deplasare

„Terapia fizică pe care o oferim în prezent pacienților după un accident vascular cerebral se concentrează mai mult pe îmbunătățirea abilității de deplasare și de a vă deplasa mai bine, decât de a vă crește rezustența”, a spus autorul principal Elizabeth Regan într-un comunicat de presă. „Dar nu contează cât de bine te poți plimba, dacă nivelul de rezistență te menține acasă”, a completat ea.

Regan este kinetoterapeut și candidat la doctorat la Universitatea din Carolina de Sud. Cercetările ei au implicat aproape 500 de adulți în vârstă într-o duzină de programe de exerciții aerobice care erau similare în structură cu reabilitarea cardiacă, un program de exerciții, educație și consiliere conceput pentru a ajuta pacienții cardiaci. Participanții au participat la două-trei ședințe pe săptămână timp de aproximativ trei luni.

În general, programele de exercițiu au îmbunătățit semnificativ nivelul de rezistență a supraviețuitorilor de AVC și viteza de mers. Au putut să parcurgă în medie aproape jumătate din dimensiunea unui teren de fotbal în timpul unui test de mers pe șase minute. Nu a fost disponibil niciun grup de control pentru comparație, dar participanții cu deficiențe ușoare de mișcare au beneficiat cel mai mult.

Beneficii pentru toți participanții

Activitatea aerobică mixtă a oferit cel mai bun rezultat, urmată de mersul pe jos. Ciclismul sau pasul obișnuit a fost cel mai puțin eficient, dar totuși semnificativ. Participanții au beneficiat chiar dacă au început un program de exerciții aerobice la o lună sau un an după accidentele vasculare cerebrale, a spus Regan.

Coautorul studiului, Stacy Fritz, profesor asociat la Universitatea din Carolina de Sud, a declarat în comunicat: „Aproape fiecare spital are un program de reabilitare cardiacă, deci este o platformă existentă care ar putea fi folosită pentru supraviețuitorii de accident vascular cerebral.  Implicarea pacienților cu AVC în aceste programe existente poate fi o soluție ușoară, rentabilă, cu beneficii pe termen lung."

 

 

Sursa: AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel