Factorul neluat în calcul când vine vorba de sănătatea inimii femeilor

Florina Pop |
Data publicării:
Femeie slabă
Femeie slabă

Sănătatea inimii femeilor a fost legată de un element la care puțini s-ar gândi.

Un studiu sugerează că menstruația timpurie este asociată cu o sănătate cardiovasculară mai proastă. Cercetătorii susțin că vârsta la care vine prima menstruație joacă un rol important în menținerea și îmbunătățirea sănătății cardiovasculare. Astfel, ei au descoperit că efectele protectoare ale menstruației venite mai târziu asupra sănătății cardiovasculare au fost evidente la femeile cu vârste cuprinse între 25 și 44 de ani.

Nu se încă clar și de ce e acest efect. ”Acest studiu evidențiază o legătură între vârsta la care apare menstruația și sănătatea cardiovasculară, constatări care au fost evidente doar la femeile mai tinere și pot fi determinate de asocieri cu indicele de masă corporală. Având în vedere că bolile de inimă sunt cel mai mare ucigaș al femeilor, identificând acele femei care au experimentat menstruație timpurie (cu vârsta sub 12 ani) poate permite o intervenție mai timpurie pentru a reduce riscul cardiovascular”, recomandă autorii cercetării, potrivit unui comunicat al Societății Nord-Americane de Menopauză..

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel