Cartofii dulci, superalimentul care stabilizează glicemia. Mențin și sănătatea inimii
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Flavonoidele, compușii organici bogați în antioxidanți. Află care sunt cele mai bune surse alimentare care ajută la gestionarea tensiunii arteriale ridicate.
Flavonoidele sunt compuși care se găsesc în multe produse vegetale, inclusiv în ceaiuri, citrice și legume. Acestea au proprietăți antioxidante și pot reduce riscul de atac de cord sau de accident vascular cerebral.
Flavonoidele sunt diverși compuși care se găsesc în mod natural în multe fructe și legume și de asemenea, în produse vegetale precum vinul, ceaiul și ciocolata. Există șase tipuri diferite de flavonoide care se găsesc în alimente, iar fiecare tip este descompus de către organism într-un mod diferit.
Acești compuși sunt bogați în activitate antioxidantă și pot ajuta organismul să se ferească de toxinele zilnice. Includerea mai multor flavonoide în alimentația ta este o modalitate excelentă de a îți ajuta organismul să rămână sănătos și de a diminua, potențial, riscul de apariție a unor afecțiuni cronice de sănătate.
Multe produse vegetale conțin flavonoide dietetice. Iată care sunt cele șase subtipuri de flavonoide și alimentele care le conțin.
Aceste tipuri de flavonoide sunt cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante. Ele pot ajuta la gestionarea simptomelor bolilor cardiovasculare. Flavanolii se găsesc în aceste alimente:
- Ceapă
- Varză kale
- Strugurii și vinul roșu
- Ceai
- Piersică
- Fructe de pădure
- Roșii
- Salată verde
- Ceapă verde
- Broccoli
Alimentele cu aceste tipuri de flavonoide sunt foarte bogate în substanțe nutritive. Printre acestea se numără:
- Ceaiul alb
- Ceaiul verde
- Ceaiul oolong
- Ceaiul negru
- Mere
- Struguri mov și roșii
- Afine
- Căpșuni
- Produse din cacao și ciocolată
Flavonele sunt pigmenții din plantele cu flori albastre și albe. De asemenea, acționează ca un pesticid natural, protejând frunzele de insectele dăunătoare.
Flavonele pot ajuta, de asemenea, în cazul inflamațiilor din organism. Le puteți găsi în:
- Pătrunjel
- Ardei roșu
- Țelină
- Mușețel
- Mentă
Flavanonele sunt cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii. De asemenea, acestea vă pot ajuta să vă gestionați greutatea și colesterolul. Flavanonele se găsesc în aceste alimente:
- Lămâi
- Lămâi verzi
- Portocale
- Grapefruit
Isoflavonele pot ajuta la menținerea echilibrului hormonal în organism. Isoflavonoidele se găsesc în principal în soia, în produsele din soia și în unele alte leguminoase, cum ar fi fasolea fava.
Antocianinele sunt pigmenți produși în mod natural care dau florilor culoarea roșie, violet și albastră. Ele se găsesc cu precădere în coaja exterioară a fructelor de pădure și a produselor din fructe de pădure, cum ar fi:
- Strugurii roșii și mov
- Vinul roșu
- Afinele
- Mure
- Căpșunile
Flavonoidele ajută la reglarea activității celulare și luptă împotriva radicalilor liberi care provoacă stresul oxidativ în organism. În termeni mai simpli, acestea ajută organismul tău să funcționeze mai eficient, protejându-l în același timp împotriva toxinelor și a factorilor de stres de zi cu zi.
Flavonoidele sunt, de asemenea, agenți antioxidanți puternici. Antioxidanții ajută organismul să lupte împotriva moleculelor potențial dăunătoare care pot fi introduse în organism, potrivit Healthline. Organismul tău produce antioxidanți în mod natural, dar aceștia se găsesc, de asemenea, în ciocolata neagră, în leguminoase și în multe fructe și legume.
Inflamația este unul dintre răspunsurile imunitare ale organismului. Alergenii, germenii, toxinele și alți iritanți pot declanșa o inflamație care duce la simptome neplăcute. Flavonoidele pot ajuta organismul tău să respingă acea reacție inflamatorie, astfel încât aceste simptome să fie reduse.
Diferite flavonoide pot ajuta organismul în moduri diferite. Pentru început, includerea alimentelor cu flavonoide în dieta ta poate fi o modalitate eficientă de a ajuta la gestionarea tensiunii arteriale ridicate. Cel puțin cinci subtipuri de flavonoide au un efect demonstrabil asupra scăderii tensiunii arteriale ridicate, potrivit unei analize publicată în 2015.
De asemenea, flavonoidele care se găsesc în ceai, cafea și soia pot ajuta la scăderea riscului de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Un studiu publicat în Journal of Translational Medicine a constatat că persoanele care au consumat niveluri mai ridicate de flavonoide în cadrul dietei lor au avut un risc mai mic de a se confrunta cu un eveniment cardiovascular. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a dovedi beneficiile cardiovasculare ale flavonoidelor.
O dietă bogată în flavonoide poate, de asemenea, să vă diminueze riscul de diabet de tip 2. Rezultatele unei meta-analize realizate în 2018 sugerează că un aport ridicat de flavonoide alimentare se corelează cu un risc mai mic de diabet de tip 2. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a dovedi eficacitatea flavonoidelor ca regulatori ai glicemiei.
Efectele antiinflamatorii și antioxidante ale flavonoidelor au încurajat, de asemenea, cercetările să studieze potențialul acestora ca medicamente anticancerigene. Cercetările au arătat că anumite flavonoide pot ajuta la oprirea înmulțirii celulelor canceroase. Includerea alimentelor cu flavonoide și menținerea unei diete sănătoase poate scădea riscul de a face anumite tipuri de cancer.
Totuși, sunt necesare mai multe studii pentru a confirma dacă flavonoidele pot fi folosite ca terapie eficientă împotriva cancerului.
Flavonoidele au multe beneficii pentru sănătate și sunt ușor de inclus în dieta ta. Ei au proprietăți antioxidante puternice și pot ajuta la gestionarea simptomelor de inflamație. Cercetătorii abia încep să afle potențialul flavonoidelor ca medicament, dar pare promițător.
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.