Fobiile nu te lasă să trăiești? Specialiștii sunt gata să facă descoperirea ANULUI

Fobie
Fobie

Te temi de păianjeni? Sau de spațiile închise? Ei bine, află că cercetătorii de la Universitatea din Sussex, UK, declară sus și tare că sunt pe cale să descopere leacul pentru fobii. Tratamentul implică o expunere gradată la stimuli.

Oamenii de știință au descoperit că expunerea oamenilor la temerile lor le reduce anxietatea - dacă este programată cu bătaia exactă a inimii lor. Experții de la Universitatea Sussex cred că constatările lor se pot aplica și altor fobii comune.

Constatările, publicate în revista Psychosomatic Medicine, ar putea constitui baza unui tratament nou pentru temerile oamenilor.

Noile cercetări arată că fobiile pot fi tratate mai eficient prin legarea terapiei computerizate de ritmurile corporale ale pacienților.

Profesorul Hugo Critchley, președinte al psihiatriei la Brighton și Școala Medicală Sussex (BSMS), a declarat: "Mulți dintre noi au fobii de un fel sau altul - ar putea fi păianjeni sau clovni sau chiar tipuri de alimente. Lucrarea noastră arată modul în care răspundem la temerile noastre, care pot depinde de bătăile inimii noastre sau de momentele dintre bătăile inimii".

Aceiași cercetători au descoperit anterior cum semnalele de excitare corporală care apar cu fiecare bătaie a inimii pot schimba impactul emoțional al amenințărilor potențiale.

În acest studiu clinic demonstrativ, o terapie computerizată de expunere a arachnofobiei a fost combinată cu măsurătorile bătăilor inimii.

Pentru un grup de pacienți, au fost prezentate imagini cu păianjeni în același timp cu bătăile inimii, în timp ce pentru un alt grup de pacienți, au fost arătate imagini de păianjeni între bătăile inimii.

Deși au existat unele îmbunătățiri în rândul tuturor pacienților, indivizii expuși la păianjeni în același timp cu propriile bătăi ale inimii au arătat o scădere a fricii de păianjeni, a nivelurilor de anxietate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel