Fructul care promite tinereţe fără bătrâneţe de peste 100 de ani

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

O colecţie de noi studii adunate în Jurnalele de Gerontologie cuantifică în continuare modul în care consumul de afine poate contribui la sănătate la bătrâneţe. Noile informaţii completează vechile studii care confirmă aceste beneficii şi care datează încă de acum 100 de ani.

"Din anii 1990, cercetările privind beneficiile pentru sănătate ale afinelor au crescut exponențial. Studiile au arătat că acest fruct ocupă cel mai mare grad de activitate antioxidantă în comparație cu multe alte fructe populare. Mai mult, au fost identificate alte mecanisme pentru beneficiile pentru sănătate ale afinelor, cum ar fi proprietățile antiinflamatorii", ", a scris editorul invitat Donald K. Ingram, PhD, FGSA în Jurnalele de Gerontologie, notează Eurek

Reacţia lui Ingram este urmată de patru alte articole într-o secțiune specială din secțiunea Științe biologice. Unul dintre studii a a relevat faptul că un consum de 200 de grame de afine (aproximativ o cană) zilnic poate îmbunătăți funcția vaselor de sânge și poate scădea tensiunea arterială sistolică.

Alte studii documentează beneficiile cognitive ale consumului de afine. Unul a legat numărul mare de polifenoli al fructelor la performanțele îmbunătățite la testele de memorie de către un grup de adulți mai în vârstă. De asemenea, un alt articol al revistei oferă o revizuire a mai multor studii clinice care se concentrează pe beneficiile consumului de afine - cu accent pe efectele de memorie specifice la copii, precum și la adulți în vârstă cu deficiență cognitivă ușoară.

Colecția de jurnale include, de asemenea, un studiu despre rozătoare, care prezintă date privind performanța îmbunătățită a memoriei la șobolanii în vârstă hrăniţi cu afine în comparație cu șobolanii din dieta de control.

Articolele prezentate în această colecție specială au apărut dintr-un simpozion intitulat „Albastru versus gri: Beneficiile afinelor pentru îmbătrânirea sănătoasă", organizat la Congresul Mondial de Gerontologie și Geriatrie în iulie 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel