Germeni: obiectele cele mai pline de bacterii dintr-un restaurant. Care este cel mai murdar

Multe obiecte, dintre cele mai banale, dintr-un restaurant sunt pline de germeni. De aceea, arată webmd.com, inspecțiile periodice își au rostul din plin.
Germeni, restaurant. De la meniuri, ecrane tactile, suprafața mesei până la gheață, felii de lămâie și condimente, toate pot fi contaminte cu germeni.
Platforma de știri medicale webmd.com a făcut o listă cu cele mai pline de germeni obiecte. Iată câteva:
1. Meniuri - uneori, lucrurile cele mai pline de germeni dintr-un restaurant sunt meniurile. Studiile au arătat că urme de E. coli și S. aureus (staph) pot fi găsite pe meniuri întrucât au trecut din mână în mână. Meniurile din plastic sunt mai pline de bacterii decât meniurile de hârtie, mai ales dacă se udă. Ar fi bine să vă spălați pe mâini după ce atingeți un meniu și înainte de a mânca ceva.
2. Ecrane tactile - acestea pot fi mai rapide și mai ușor de comandat. Universitatea London Metropolitan a testat ecrane tactile la mai multe restaurante și a găsit urme de E. faecalis și staph. Ambele pot provoca infecții. Mișcarea mai bună, susțin cei de la webmd, ar fi să comanzi direct la tejghea.
3. Gheață - Bacteriile se pot prospera în apă. Cercetătorii au descoperit câteva tipuri de bacterii care pot provoca infecții, dar nu la niveluri suficient de ridicate. Un alt studiu susține că oamenii de știință au contaminat cuburile de gheață cu patru tipuri de bacterii si le-au folosit în băuturi cu vodcă, whisky, gin, ceai de piersici, apă tonică și sifon. Doar băutura de whisky nu avea bacterii vii.
4. Felii de lămâie – deși arată bine și oferă puțină aromă, acele bucăți de citrice acide pot răspândi germeni. În teste, 70% din eșantioane au avut organisme pe ele, unele până la 25. Acizii stomacali pot neutraliza majoritatea acestora, dar unele pot provoca probleme de burtă. Dacă aveți diabet zaharat, ați avut insuficiență renală sau ați urmat chimioterapie, ați putea fi mult mai probabil să fiți afectați de acestea.
5. Bufeturi - o problemă importantă este faptul că oamenii respiră pe mâncare sau le ating cu tacâmurile. Puteți urma câteva sfaturi ca să vă protejați: asigurați-vă că carnea servită la cald este sub lămpi cu căldură sau pe o suprafață încălzită, iar carnea rece este pe gheață; dacă vă întoarceți câteva secunde, obțineți o farfurie nouă și tacâmuri noi; atunci când vă serviți, nu folosiți aceleași vase pe diferite produse alimentare.
6. Baruri de salate - asigurați-vă că alimentele reci sunt păstrate la rece. Verificați și prospețimea legumelor și a fructelor, deoarece acestea sunt în aer liber.
7. Tăvi de cafea - un studiu a arătat că tăvile de cafea aveau un număr de plăci aerobice - nivelul de germeni dintr-un produs – de peste 200. Mult mai mult decât băile și saltelele de gimnastică, care sunt curățate mai des.
8. Condimente - sarea, piperul, ketchup-ul și muștarul sunt menite să dea aromă mâncării, dar pot adăuga și germeni. Elementele care sunt manipulate și trecute, cum ar fi sticle de condiment și agitatoare de sare, pot fi casă la bacterii fecale precum E. coli și coliform. Folosiți dezinfectant de mână sau ștergeți sticlele înainte să le folosiți.
9. Suprafețele de masă - ideea că sunt mai puțini microbi pentru că masa a fost ștearsă este bună în teorie, dar nu e chiar adevărată. Bacteriile care pot provoca boli se pot găsi chiar pe pânzele folosite pentru a curăța mesele.
Un nou virus gripal de origine animală ar putea declanșa următoarea pandemie. Medicii, în alertă
Long COVID, asociat cu inflamație cerebrală și risc crescut de demență
Lucrul terifiant pe care trebuie să îl știi dacă ai avut COVID. Efectele sunt catastrofale și iremediabile.
Superbacterii rezistente pot supraviețui ciclurilor de spălare, iar detergentul le poate face mai puternice
Cum te poate omorî mașina de spălat. Ce se întâmplă, de fapt, când speli hainele
Un cocktail minune ar putea opri gripa și următoarea pandemie. Face ce vaccinul nu a reușit
Ce trebuie să știi dacă ai avut COVID. Impactul pe termen lung
Infecția cu Helicobacter pylori, asociată cu un risc redus de esofagită eozinofilică
Infecția cu Helicobacter pylori are un efect major. Ce s-a aflat abia acum.
Boala care revine și face ravagii. Peste 300 de cazuri în doar o lună!
Focare de gripă aviară H5N1. Care sunt riscurile să se transmită la oameni
Stratus, noua variantă COVID care face ravagii. Specialiștii avertizează: Ar putea fi cea mai contagioasă de până acum
Deficitul de Fier și inflamația timpurie, factori cheie în dezvoltarea long-COVID
Acest deficit accentuează simptomele COVID. De altfel și inflamația din organism agravează simptomele infecției.
Ruptura globulelor roșii, cauza blocajelor vasculare în COVID-19
COVID-19 distruge vasele de sânge în mod neașteptat. Pune viața în pericol.
HPV costă miliarde de euro pe an. România rămâne în urmă la prevenție
Povara economică ridicată a cancerului de col uterin cauzat de infecția cu HPV, evidențiată într-un raport de cercetare din 13 țări.
Impactul ascuns al pandemiei. COVID-19 și schimbările dramatice în mortalitate
Meningita: diagnostic, tratament și prevenție. Prof. univ. dr. Carmen Dorobăț: Trei semne. Foarte ușor de reținut
Infecția cu virusul H5N1: simptome clinice, risc zoonotic și potențial pandemic
"Ne pregătim de o nouă PANDEMIE". Medicii au lansat un avertisment îngrijorător.
HKU5-CoV-2, un nou coronavirus cu potențial pandemic, descoperit în China
Europa se confruntă cu cea mai gravă epidemie de febră aftoasă de la începutul secolului, avertizează FAO
Avertismentul DUR al FAO: Europa se confruntă cu cea mai gravă epidemie.
Explozie de cazuri de tuse convulsivă în Queensland. Experții trag un semnal de alarmă
Revine masca de protecție. Boala care a explodat. Se înregistrează o creștere alarmantă a infecțiilor.
Pacienții cu long-COVID, expuși unor probleme psihologice: Nimeni nu ascultă
COVID a avut un efect dramatic asupra creierului. Pacienții se luptă și acum cu daunele produse de COVID.
Panencefalita sclerozantă subacută, complicația mortală a rujeolei. Dr. Mihai Craiu, avertisment
Cele 4 virusuri care ne amenință. Cum gestionăm creșterea infecțiilor respiratorii și gastrointestinale
Patru virusuri ne amenință sănătatea, iar medicii se tem de o nouă pandemie.
Noua variantă Covid NB.1.8.1, identificată în Franța. Ce trebuie să știm despre noua tulpină
Varianta COVID NB.1.8.1 face ravagii în Franța și Asia. Experții se tem de un nou val devastator.
Epidemie de rujeolă: cum să te ferești de boală. Trebuie să ne revaccinăm?
Epidemia de rujeolă face ravagii. Trebuie să ne revaccinăm? Ce spun experții despre pericolul real și cine este expus?