Gripa, încă două decese: persoanele nu erau vaccinate

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cruce
Cruce

Două perosane au decedat din cauza gripei, potrivit INSP. Cele două persoane erau din Argeș și Iași, aveau condiții medicale preexistente și erau nevaccinate.

Încă două persoane au murit din cauza gripei, numărul total al deceselor ajungând în prezent la 31, informează miercuri Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.
Ultimele două persoane care au decedat sunt din Argeş şi Iaşi.
Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, din judeţul Argeş, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, şi un altul de 46 de ani, din judeţul Iaşi, care, de asemenea, avea condiţii medicale preexistente. Nu era vaccinat antigripal, fiind confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, precizează agerpres.ro. 

De altfel, sezonul grupal este în toi, opt persoane printe care un copil fiind diagnoisticate în județul Hunedoara, în ultima săptămână. Pacienții au vârste cuprinse între 7 și 67 de ani.

De al începutul anului, în Hunedoara au fost înregistrate 21 de cazuri de gripă, dintre care unul s-a soldat cu deces.

Gripă, caz nou la Sibiu 

Și în Sibiu numărul cazurilor de gripă a crescut. De asemenea, au fost 3.838 de cazuri de infecții acute respiratorii și peste 700 de penumonii. „În aceeaşi perioadă au fost înregistrate 710 pneumonii, iar cazurile de gripă raportate au fost în număr de 380, faţă de 309 cazuri în săptămâna anterioară, recoltându-se şi o probă pentru confirmarea gripei de la un copil în vârstă de 1 an din spital. Cazul a fost pozitiv pentru gripă tip AH3, evoluţia a fost favorabilă, copilul fiind în prezent externat. Nu au fost alte cazuri în familie”, arată un comunicat de presă al DSP Sibiu.

Cursuri suspendate în țară

Tot din cauza gripei și a virozelor respiratorii, un număr de 3.653 de elevi sunt afectaţi de suspendarea parţială a cursurilor în mai multe unităţi de învăţământ din ţară din cauza gripei, potrivit ultimelor date centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
Potrivit MEC, de suspendarea cursurilor sunt vizate unităţile şcolare din 16 judeţe şi Capitala, relatează ageerpres.ro.
Cele mai multe unităţi de învăţământ închise parţial sunt în Bucureşti - 55 şi în judeţul Braşov - 14. În Cluj sunt 9 unităţi şcolare închise parţial, în Constanţa - 5, Sălaj - 4, Suceava - 3, iar în Alba, Dâmboviţa şi Teleorman - câte 2.
În judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Olt şi Sibiu este închisă câte o unitate şcolară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel