Guma de mestecat ar putea ajuta la combaterea cariilor dentare

Georgiana Ioniță / 25 noi 2019 / 06:21

Consumul gumei de mestecat fără zahăr după mese poate reduce cu până la 28% incidența și creșterea cariilor dentare.

Guma de mestecat ar putea ajuta la reducerea dezvoltării cariilor dentare la adulți și copii, a constatat o revizuire a 12 studii publicate în ultimii 50 de ani, efectuate de cercetătorii de la King's College London, notează ScienceFocus. 

Studiul a descoperit că mestecarea gumei fără zahăr după mese poate reduce cu până la 28% incidența și creșterea cavităților dentare.

„Există un grad considerabil de variabilitate a efectelor din datele publicate, iar studiile incluse au fost, în general, de o calitate moderată", a declarat cercetătorul principal, profesor Avijit Banerjee. Cu toate acestea, am simțit că există o nevoie certă de a actualiza și reîmprospăta cunoștințele existente despre guma fără zahăr și efectul acesteia asupra cariilor dentare și sănătății orale. Planificăm cercetări suplimentare pentru a determina acceptabilitatea și fezabilitatea utilizării acestei metode în sănătatea publică. "

„Atât stimularea salivei care poate acționa ca o barieră naturală pentru protejarea dinților, cât și controlul mecanic al plăcii care rezultă din actul de mestecat, pot contribui la prevenirea cariilor dentare", a spus prof. Banerjee. „Guma fără zahăr poate acționa, de asemenea, ca purtător pentru ingredientele antibacteriene, inclusiv xilitol și sorbitol. Nu au existat dovezi concludente recente înainte de această revizuire care arăta relația dintre încetinirea dezvoltării cariilor și mestecarea gumei fără zahăr.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy