Începe dimineața cu jogging. Poate fi cea mai bună decizie a vieții tale

Joggingul usor sau orice alt tip de exercițiu fizic făcut zilnic, reduc riscul de a face cancer. Foto: Pixabay
Joggingul usor sau orice alt tip de exercițiu fizic făcut zilnic, reduc riscul de a face cancer. Foto: Pixabay

Jogging-ul este o modalitate excelentă de a te menține în formă și de a trăi mai mult. Dovezile științifice au confirmat faptul că reduce riscul bolilor cardiovasculare, diabetul, obezitatea, hipertensiunea, depresia și anxietatea. Totodată, sporește rezistența și productivitatea. Deci, fără îndoială, practicarea jogging-ului dimineața poate fi cea mai bună decizie a vieții tale.

Beneficii jogging

Îmbunătățește  sănătatea cardiovasculară
Ajută la arderea caloriilor și la scăderea în greutate
Îmbunătățește sănătatea pulmonară
Îmbunătățește rezistența
Îmbunătățește flexibilitatea musculară
Reduce depresia, stresul și anxietatea
Reduce riscul anumitor tipuri de cancer
Luptă împotriva diabetulului

Fie că ești un începător sau un profesionist, trebuie să ții cont de anumite sfaturi atunci când faci jogging.

Nu omite încălzirea

Încălzirea este extrem de importantă atunci când este vorba de începerea oricărui tip de exercițiu. Mușchii suferă o contracție constantă și relaxare atunci când faci jogging. Dacă nu îți pregătești mușchii pentru a face acest lucru, te poți alege cu crampe musculare și este posibil să nu poți merge corect câteva zile.

Setează un scop

Vrei să slăbești sau să-ți menții tonul muscular? Indiferent de răspuns, ai nevoie de un scop anume. Notează-ți obiectivul pe o bucată de hârtie. De exemplu, "Voi alerga 1 km astăzi, iar până la sfârșitul lunii, aș putea să alerg 10 km". Setându-ți un obiectiv, vei rămâne motivat și concentrat.

Utilizează tehnici de respirație

Respirația este cea mai importantă parte a jogging-ului. Pentru că, dacă nu respiri la un anumit ritm, în mod constant, nu vei putea pompa suficient oxigen în celule. Acest lucru poate duce la oboseală musculară, împiedicând astfel jogging-ul pentru o lungă durată. Numără-ți pașii, inspiră și expiră. Spre exemplu, inspiră încet pe nas pentru patru pași și apoi expiră pentru următorii patru pași. De asemenea, când te simți aproape obosit și ești pe cale să renunți, respiră pe nas și expiră cu forță pe gură. Astfel vei ajuta la pomparea rapidă a oxigenului.

Hidratează-te

Deshidratarea îți poate uza mușchii. Deci, bea 3-4 litri de apă pe zi. De asemenea, păstrează o gustare mică atunci când faci jogging, pentru a rămâne hidratat. Totuși, când alergi, nu trebuie să bei o cantitate enormă de apă. Ia o înghițitură sau două atunci când te oprești sau mergi să te odihnești timp de 10-20 de secunde.

Dormi

Somnul și odihna ajută mușchii să se recupereze. Când alergi, mușchii tăi suferă, motiv pentru care este primordială recuperarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel