Inflamație cronică. Lista alimentelor interzise

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Alimentație
Alimentație

Inflamația cronică constituie o stare de activare persistentă a sistemului imunitar, iar dieta, susțin specialiști de la Harvard, e un mare contribuitor la inflamație.

Specialiștii de la Harvard recomandă celor ce suferă de inflamație cronică să stea departe de alimentele ultra procesate, cele bogate în sare și zaharuri, dra și grăsimi saturate. Un raport publicat, în decembrie 2019 în Nature Medicine, arată că zaharurile, boabele și sarea suplimentară din alimentele ultra-procesate pot schimba bacteriile din intestine și pot deteriora mucoasa intestinului activând genele inflamatorii din celule.

Aceștia recomandă scoaterea din alimentație a sucurilor acidulate, făinii albe, prăjiturilor, produselor coapte, a untului, înghețatei, orezului alb etc.

Ce ar fi bine să mâncați puteți citi pe health.harvard.edu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel