Inimă: testul care spune cât de sănătoase sunt arterele tale

Florina Pop / 06 iul 2020 / 20:33
Sânge
Sânge

Medicul de familie prescrie statine dacă e cazul pentru reducerea colesterolului și scăderea riscului de boli cardiovasculare.

Reprezentanții Asociației Americane a Inimii, Colegiul American de Cardiologie și alte 10 organizații medicale au publicat, la sfârșitul lui 2018, un ghid pentru a-i ajuta pe medici să stabilească care pacienți sunt cel mai probabil să beneficieze de tratament cu medicamente pentru reducerea colesterolului. În ce-i privește pe cei care nu au antecedente de boli cardiovasculare sau alte afecțiuni cu risc ridicat, Ghidul recomandă medicilor să utilizeze un calculator de risc ca să stabilească ce pacienți primesc sau nu statine. Specialiștii reamintesc că o statină este recomandată celor cu risc ridicat și nu celor cu risc scăzut.

Cercetători de la Școala de Medicină a Universității din Miami Miller susțin că un test imagistic ajută medicii să facă recomandările corecte despre utilizarea terapiei cu statine.Testul, disponibil de circa 20 de ani, presupune realizarea unei tomografii computerizate pentru a depista prezența depunerilor de calciu în arterele care furnizează sânge inimii.

Studiul, AICI.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy