Vita, scoasă din meniul unei universități din Anglia. Motivul

O universitate din Londra interzice din toamnă toate produsele din carne de vită în campus. Va introduce taxe pentru comercializarea pet-urilor din plastic.
Vită, meniu. Universitatea Goldsmiths din Londra, Marea Britanie, interzice, din toamna acestui an, toate produsele din carne de vită în campus. Motivul care stă la baza comunicatului dat de instituția de învățământ, zilele acestea, este pentru a combate schimbările climatice.
Școala își propune să fie neutră din punct de vedere al carbonului până în 2025. "Apelul global în creștere pentru ca organizațiile să-și asume în serios responsabilitățile pentru stoparea schimbărilor climatice este imposibil de ignorat. (...) Personalului și studenților noștri le pasă enorm de viitorul mediului nostru și sunt hotărâți să contribuie la realizarea schimbării pasului de care avem nevoie pentru a tăia amprenta de carbon în mod drastic și cât mai rapid", a spus profesoara Frances Corner, directorul universității, citată de washingtonexaminer.com.
Potrivit acesteia, lumea se confruntă cu "un moment definitoriu în istoria globală, iar Goldsmiths este acum umăr la umăr cu alte organizații care doresc să sune alarma și să ia măsuri urgente pentru a reduce consumul de carbon". Pe lângă interdicția consumului de carne de vită, universitatea va plasa o suprataxă de aproximativ 12 cenți (lire sterline) pentru toate sticlele de apă din plastic și cupe de plastic de unică folosință vândute în magazinele din campus.
Comunicatul dat de Universitatea Goldsmiths mai preciza că instituția va investi mai mult în panouri solare și va găsi un furnizor de energie curată 100% pentru nevoile sale de energie, dar își va extinde ofertele de curs, astfel încât fiecare student să aibă opțiunea de a frecventa un curs opțional despre schimbările climatice și mediul înconjurător.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
5 plante medicinale care ajută la echilibrarea hormonilor
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.