Alimentele cu un conținut scăzut de proteine ar putea prelungi viața
Noile cercetări arată că limitarea alimentelor bogate în proteine, care conțin în mod natural niveluri ridicate de aminoacizi cu sulf, cum ar fi carnea, lactatele, nuci și soia, pot reduce riscul de...
"De zeci de ani s-a înțeles că dietele care restricționează aminoacizii cu sulf au fost benefice pentru longevitate la animale", a declarat John Richie, profesor de științe ale sănătății publice la Penn State College of Medicine, într-un comunicat, citează CNN.
„Acest studiu oferă primele dovezi epidemiologice că aportul excesiv de dietetică de aminoacizi de sulf poate fi legat de rezultatele bolilor cronice la om", a adăugat Richie.
Cercetări anterioare
În căutarea unei alte căi către fântâna tinereții, cercetătorii au explorat rolul metioninei și al cisteinei, doi dintre cei nouă aminoacizi esențiali ai corpului care conțin sulf.
În studiile efectuate pe animale, apare restricționarea alimentelor cu conținut ridicat de aminoacizi cu sulf dietetic, întârzie îmbătrânirea și creșterea vieții. Într-un studiu timpuriu la șobolani, limitarea metioninei cu 80% a crescut durata de viață a șobolanilor cu o medie de 43%. Cercetările de atunci au duplicat beneficiul respectiv.
Dar traducerea acelui rezultat uimitor pentru oameni ar fi dificil. Aminoacizii de sulf joacă roluri cheie în creștere, astfel limitând acele alimente la șobolani, create creaturi mai mici, care s-au întâmplat să trăiască mai mult cu mai puține boli.
Evident, nu este un scenariu bun pentru oameni.. Adesea, ceea ce funcționează cu animalele de laborator nu funcționează la oameni.
Cu toate acestea, într-o analiză a cercetărilor din 2018, Richie și echipa sa au descoperit că dietele la animale adulte au fost restricționate, adulții au obținut aceleași beneficii pentru sănătate, fără să fie nevoiți să se îngrijoreze de oprirea creșterii.
Acest lucru a dus la studiul actual, publicat luni în revista Lancet EClinical Medicine, care a examinat dietele și biomarkerii de sânge a mai mult de 11.000 de participanți colectați printr-un sondaj nutrițional al americanilor realizat de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.
Mai mult decât dublul recomandat
O constatare: americanii par să mănânce de 2,5 ori mai mult decât cantitatea de aminoacizi cu sulf decât necesarul nutrițional estimat, a declarat co-autorul Xiang Gao, director al laboratorului de epidemiologie nutrițională de la Universitatea Penn State.
"Mulți oameni din Statele Unite consumă o dietă bogată în carne și produse lactate", a spus Gao într-o declarație. "Prin urmare, nu este surprinzător că mulți depășesc necesarul mediu atunci când consideră că aceste alimente conțin cantități mai mari de aminoacizi cu sulf. "
În plus, aportul mai mare de aminoacizi de sulf a fost legat de un scor de risc mai mare al bolilor cardiovasculare. Nu este surprinzător, având în vedere că un aport mare de alimente grase, cum ar fi carnea roșie, lactatele și alte grăsimi sunt factori de risc cunoscuți pentru boli de inimă.
Toate acestea indică o nouă cale spre o viață mai lungă sau întăresc doar ceea ce știm deja despre obiceiurile noastre alimentare? Acest studiu a fost observațional, s-a bazat pe oamenii care își raportau obiceiurile alimentare și au capturat doar un moment în timp. Și nu a analizat greutatea, deși alte studii au confirmat o legătură între o dietă bazată pe plante și pierderea în greutate. Trebuie depusă multă muncă.
"Oamenii care mănâncă o mulțime de produse pe bază de plante, cum ar fi fructe și legume, vor consuma cantități mai mici de aminoacizi cu sulf", a spus Zhen Dong, autor principal al studiului și absolvent al Colegiului de Stat din Medicina Penn. "Aceste rezultate susțin o parte din beneficiile efecte asupra sănătății observate la cei care mănâncă vegan sau alte diete pe bază de plante. "
-
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
