Brânza care menține sănătatea oaselor și a intestinului. Previne osteoporoza și bolile tiroidiene

Această brânză menține sănătatea oaselor, a intestinului și poate duce chiar la pierderea în greutate. Este mult mai ușor de tolerat de organism.
Acest aliment, apreciat pentru textura sa delicată și gustul său distinctiv, nu numai că adaugă profunzime aromelor tale preferate, dar și oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Fiind o alegere populară în bucătăriile din întreaga lume, este adesea preferat pentru digestia sa ușoară și compoziția sa nutritivă bogată.
Brânza de capră, gust ușor
Brânza de capră a fost o alternativă populară la brânza făcută din lapte de vacă de mult timp. În multe părți ale lumii, laptele de capră rămâne principala sursă de lapte utilizată de oameni. Este apreciată pentru gustul său ușor și pământesc, precum și pentru faptul că este mult mai prietenoasă cu sistemul digestiv.
Brânza de capră poate fi folosită în locul brânzei de vacă în practic orice rețetă. Este ușor de găsit în aproape orice supermarket sau în piețe, iar numeroasele sale beneficii nutriționale fac din brânza de capră o alegere înțeleaptă pentru oricine dorește să-și diversifice alimentația, potrivit WebMD.
Vezi și: Primul semn care apare la AVC. Diferența dintre AVC ischemic și AVC hemoragic
Brânza de capră, beneficii pentru sănătate
Vitaminele, mineralele și grăsimile sănătoase pentru inimă din brânza de capră îmbunătățesc sănătatea în mai multe moduri. Cuprul, de exemplu, ajută la producerea globulelor roșii, care transportă oxigenul de la plămâni către celelalte țesuturi ale corpului. Cuprul ajută și la absorbția fierului și a altor nutrienți.
De asemenea, brânza de capră conține riboflavină, cunoscută și sub numele de vitamina B2. Riboflavina joacă un rol important în multe procese corporale, în special în producția și funcționarea celulelor noi.
În plus, brânza de capră are multe alte beneficii pentru sănătate.
Vezi și: Diferența dintre preinfarct și infarct. Primul semn care apare la preinfarct
Brânza de capră - FOTO: Freepik@stoccking
Brânza de capră, ideală pentru pierderea în greutate
Acizii grași din brânza de capră sunt metabolizați mai repede decât cei din brânza de vacă, ceea ce înseamnă că organismul se simte sătul mai repede. Cercetătorii au găsit dovezi că alegerea brânzei de capră în locul celei de vacă ajută oamenii să se simtă mai puțin înfometați și să mănânce mai puțin în general, lucru important în pierderea în greutate.
Brânza de capră, favorabilă digestiei
În timp ce laptele de vacă conține proteine beta-caseină A2 și A1, brânza de capră are doar beta-caseină A2. Diferența înseamnă că brânza de capră și laptele de capră sunt mai ușor digerabile.
Brânza de capră menține sănătatea intestinului
Brânza de capră este plină de probiotice benefice, un tip sănătos de bacterii. Probioticele colonizează intestinele și concurează cu orice bacterii sau patogeni nesănătoși pe care le găsesc acolo. Acest lucru poate îmbunătăți eficacitatea sistemului imunitar și poate reduce vulnerabilitatea la boli.
Brânza de capră, conținut ridicat de Calciu
Brânza de capră este bogată în calciu, un nutrient esențial pentru oasele, dinții și organele tale. O dietă bogată în calciu poate preveni apariția osteoporozei și a altor tulburări ale oaselor mai târziu în viață. Brânza de capră este o sursă bună de seleniu, un mineral esențial mai des întâlnit în fructele de mare.
Seleniul ajută corpul să descompună peroxizii care dăunează ADN-ului, ceea ce poate reduce riscul de a dezvolta afecțiuni precum cancerul, boala tiroidiană și boala cardiovasculară.
Brânza de capră este o alternativă excelentă și neutră de a o încorpora în mesele tale. Mulți cei care nu tolerează laptele sau brânza de vacă pot mânca brânză de capră fără probleme.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.