Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Înlocuiți carnea roșie cu surse de proteine de înaltă calitate, iar riscul bolilor de inimă va scădea simțitor. Ba, mai mult, chiar poate crește speranța de viață, arată un nou...
Cercetătorii au analizat date din 36 de studii care implică mai mult de 1.800 de persoane pentru a afla cum este afectat riscul bolilor cardiovasculare de diferitele diete. Ei au luat în calcul tensiunea arterială, colesterolul, trigliceridele și lipoproteinele, scrie webmd.com.
Nu au constatat diferențe semnificative în colesterolul total, lipoproteine sau tensiunea arterială între dietele cu carne roșie și toate celelalte regimuri alimentare. Dar dietele bogate în carnea roșie au fost asociate cu niveluri mai ridicate de trigliceride.
Cercetatorii au remarcat, de asemenea, ca persoanele ale căror dietă a inclus mai multe proteine de înaltă calitate din plante, cum ar fi leguminoase, soia și nuci au avut niveluri mai scazute, atât de colesterol total, cât și LDL ("rău").
"Întrebarea dacă e bună sau rea carnea roșie este inutilă", a spus autorul principal Dr. Meir Stampfer, profesor de epidemiologie si nutritie la Harvard T.H. Școala Chan de Sănătate Publică din Boston. "Răspunsul trebuie să fie, comparativ cu ce? Pentru că dacă înlocuiți burgeri cu biscuiți sau cartofi prăjiți, nu veți fi mai sănătoși.”
Dar dacă înlocuiți carnea roșie cu surse sănătoase de proteine vegetale, cum ar fi fructele cu coajă lemnoasă sau fasole, obțineți un beneficiu pentru sănătate", a explicat Stampfer într-un comunicat de presă al școlii.
Marta Guasch-Ferre, cea cae a condus studiul, este cercetător științific în departamentul de nutriție de la Harvard. Ea a spus că noul studiu oferă orientări clare, în timp ce studiile anterioare de evaluare a efectelor consumului de carne roșie asupra riscului de boli de inimă nu au fost la fel de consistente.
Cercetătorii recomandă o dietă sănătoasă vegetarienă și în stil mediteranean.
Studiul a fost publicat recent în jurnalul Circulation.
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.