Cum poți slăbi mâncând ”nesănătos”. O condiție de care trebuie să ții cont

Se poate slăbi nu doar cu ”alimente degresate, triste și fără gust”, ci și cu fast-food-ul atât de prezent.
Potrivit medicul Mihaela Bilic, nutriționiștii au creat iluzia că se poate slăbi doar cu ”alimente degresate, triste și fără gust, în timp ce pizza, cartofii prăjiți, merdenelele și prăjiturile au fost trecute pe lista neagră”.
Pe de altă parte, aceasta a susținut în emisiunea ”Doctor de Bine” de la PRO TV, că totul stă în cantitatea de mâncare pe care fiecare o consumă, exemplificând prin două ”experiențe medicale” ce au fost mediatizare în urmă cu aproape 20 de ani.
”Dieta” lui Morgan Spurlock
”Când medicina a ridicat pe un piedestal hrana dietetică, mass-media a intrat și ea în horă și a amplificat știrea. Industria alimentară ne îmbolnăvește, produsele fast-food sunt otrăvitoare.
Vă propun să analizați două experiențe medical mediatice și să trageți singuri concluziile.
Pe de o parte este vorba de Morgan Spurlock, care a făcut în anul 2004, celebrul film Supersize Me. Care era scenariul propus de el? Timp de o lună să mănânce trei mese pe zi compuse exclusiv din produse tip fast-food. După o lună de calvar se demonstrează ceea ce era de demonstrat.
Morgan s-a îngrășat cu 11 kg, iar nivelul de colesterol, trigliceride, acid uric este alarmant de crescut.
La fel și enzimele hepatice și glicemia. Însă faptul că a produs un film care face turul planetei și denunță efectele nocive ale fast-food-ului îi creează suficientă satisfacție”, a spus Mihaela Bilic.
”Dieta” dr. Haub
”Câțiva ani mai târziu, dr. Mark Haub, profesor de nutriție la Universitatea din Kansas, propune un experiment, pe cât de asemănător, pe atât de diferit.
Nutriționist fiind, el decide să mănânce, timp de zece săptămâni, exclusiv produse junk-food: chips-uri, biscuiții, gogoși și orice produse pline de zahăr și grăsime. Însă, atenție, toate produsele consumate într-o zi nu depășeau 1.800 de calorii, indiferent de numărul de mese sau ora la care erau mâncate.
Rezultatul? După 10 săptămâni de regim junk-food, Mark a slăbit 12 kg, iar cantitatea de grăsime din organism a scăzut la 25%. Nivelul trigliceridelor a scăzut cu 40%, colesterolul rău s-a redus cu 20%, iar colesterolul bun a crescut cu 20%.
Mark și-a recunoscut stupefacția. Mâncarea nesănătoasă l-a făcut să fie mai sănătos. Diferența de rezultate dintre cele două regimuri o face numărul total de calorii: 5.000 de calorii pe zi pentru Morgan și 1.800 pentru Mark”, a mai spus celebrul nutriționist din România.
Astfel, se poate trage o concluzie foarte simplă: slăbim din mâncare puțină, chiar dacă este nesănătoasă și ne îngrășăm din mâncare multă, chiar dacă este sănătoasă.
Vezi și: Pepene roșu sau pepene galben, marea greșeală pe care o faci. Bilic: Învinge! E mai puțin PERICULOS
-
Boala arterială periferică, semnal de alarmă pentru inimă și creier01.09.2025, 19:56
-
-
-
-
De ce se răspândește cancerul. Cum apar metastazele pulmonare01.09.2025, 13:43
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Deficitul de magneziu, un pericol ascuns pentru inimă. Sănătatea cardiovasculară începe cu un aport adecvat de magneziu
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.