Pepene roșu sau pepene galben, marea greșeală pe care o faci. Bilic: Învinge! E mai puțin PERICULOS

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat diferențele dintre pepenele galben și pepenele roșu.
Pepenele este vedeta verii și este adorat de o mulțime de români, fiind răcoritor, dulce și potrivit unora, perfect pentru dietă, pentru că este format din 92% apă.
"Pepene roșu sau galben? Depinde…de cantitate
Indiferent de culoare pepenele rămâne fructul vedetă al verii, zemos și răcoritor, greu îi poți rezista! Dacă ar fi să comparăm culorile, avem avantaje de fiecare parte:
- pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete
- pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A cu efect de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Instagram.
Pepene galben sau pepene roșu. Care învinge
"Până aici suntem la egalitate.
- La conținutul de potasiu, mineral care ajută la eliminarea retenției de lichide din organism, pepenele galben e câștigător cu aproximativ 300 mg/100g, adică dublu față de cel roșu.
- Și la conținutul de fibre tot pepenele galben învinge cu 1 g%, față de 0,3g pentru cel roșu. Tocmai aceste fibre împiedică absorția rapidă a zahărului din pepenele galben, ceea ce-l face mai puțin periculos pentru siluetă- acolo unde ambele culori au aprox 7 g fructoză și în jur de 35 calorii/100g.
Roșu sau galben, nu uitați că pepenele se mănâncă cu felia, chiar dacă conține peste 90% apă.
P. S. Dacă vă place pepenele roșu cu telemea, vă ofer și un argument nutrițional pentru această combinație dulce-sărată: licopenul este liposolubil, deci are nevoie de un strop de grăsime ca să fie asimilat- și grăsime mai bună ca în brânză nu există!", a completat ea.
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de la pepenele roșu
Sunt mulți cei care înghit și semințele, fără să știe ce se întâmplă dacă o faci.
Ei bine, medicii susțin că semințele înghițite nu sunt periculoase, însă cei care o fac se vor lovi de dureri de stomac, din cauza faptului că acestea nu se digeră.
Specialiștii recomandă consumul de ceai din semințe de pepene roșu, deoarece este un excelent diuretic, care ajută la eliminarea nisipului și pietrelor de la rinichi, dar luptă și împotriva paraziţilor intestinali.
Ceai din semințe de pepene. Cum se prepară și la ce e bun
1. Ia semințele crude din pepene și dă-le într-un blender.
2. Pune-le la fiert, apoi strecoară ceaiul și bea-l ca atare.
În cazul în care nu îți place gustul, adaugă câteva lingurițe din ceai în cafea.
Potrivit American Heart Association, aceste grăsimi sunt utile pentru protejarea împotriva atacului de cord și a accidentului vascular cerebral, precum și pentru scăderea nivelului de colesterol "rău" din sânge.
De asemenea, aceste seminţe mici şi negre conţin citrulină, un antioxidant care este esenţial în combaterea aterosclerozei, a hipertensiunii şi a anginei pectorale.
În compoziţia seminţelor de pepene roşu se mai găsesc vitaminele A, B şi C, magneziu, fier, calciu, mangan şi grăsimi poli şi mononesaturate.
Nu în ultimul rând, seminţele de pepene roşu întăresc muşchiul inimii, îmbunătăţesc memoria şi concentrarea şi redau elasticitatea pielii. În ceea ce priveşte viaţa intimă, seminţele de pepene roşu au puterea de a creşte libidoul şi de a «îmbunătăţi» potenţa bărbaţilor.
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.