Dieta de eliminare a zahărului. Cum îi faci față

Dieta de curățare a zahărului este destul de simplă în teorie. Îndepărtați toate formele de zahăr din dietă timp de 21 de zile sau mai mult. Din păcate, zahărul, în diferitele sale forme, se...
O persoană obișnuită consumă 150 de kilograme de zahăr pe an. Aceasta înseamnă o mulțime de calorii goale. Mai mult, consumul prea mult de zahăr determină eliberarea hormonului insulină. La început, acest lucru vă poate oferi mai multă energie, dar în timp, metabolismul devine ineficient și începeți să vă simțiți letargic. Prea mult zahăr poate provoca, de asemenea, inflamații care, potrivit medicilor Roizen și Oz, vă adaugă un risc ridicat de a dezvolta un număr ridicat de colesterol rău, tensiune arterială ridicată și diabet, notează Livestrong
Cum functioneazã?
Începeți prin a elimina toate alimentele care contin zahăr. Doriți să evitați orice conținut de zahăr alb sau brun, zahăr brut, fructoză, maltoză, sorbitol, suc de trestie evaporat, xilitol și malț de orz. Această curățare este ușor de făcut pe cont propriu, dar dacă ai nevoie de ajutor suplimentar, există pe piață un număr de cărți și programe de detoxifiere a zahărului.
Ce poți mânca
Încercați să mâncați între trei și patru uncii de proteine slabe cu fiecare masă. Acest lucru va ajuta la stabilizarea glicemiei și la prevenirea poftelor. În caz contrar, degajați carbohidrați complecși, inclusiv fructe și legume proaspete și cereale integrale precum orezul brun și leguminoasele. Iaurtul simplu neîndulcit, cu puține fructe proaspete, stevia sau agave este un desert minunat, iar prepararea salatei proprii nu poate fi mai ușoară.
Beneficii
Avantajele Curățării Zahărului sunt numeroase. Pentru început, vei pierde în greutate. Veți avea mai multă energie și concentrare, vă veți simți mai puțin nervos și veți dormi mai bine. LDL-ul sau colesterolul rău vor scădea și vei arăta mai puțin pufos. Dacă suferiți de orice fel de afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea, psoriazisul, eczema sau dermatita seboreică, simptomele dvs. vor dispărea complet sau vor fi mult reduse.
Efecte secundare
Eliminarea zahărului din alimentație, mai ales dacă ați consumat mult din acesta, este greu la început. S-ar putea să te simți obosit, aproape ca și cum ai lupta cu gripa și să experimentezi dureri de cap. Aceste simptome ar trebui să treacă după primele două zile pe măsură ce corpul se adaptează noului tău regim. Dacă, totuși, vă simțiți rău, ar putea fi un semn al rezistenței la insulină sau al hipoglicemiei, deci asigurați-vă că mâncați suficientă proteină și respectați-vă alimentele cu un nivel scăzut de glicemie, care include majoritatea fructelor și legumelor.
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima