Migrenele, cauzate de deshidratare. Apa cu lămâie, un remediu natural

Consumul insuficient de apă poate duce la migrene, dar și la scăderea capacității de concentrare cu o cincime.
Migrenele pot fi cauzate și de deshidratare, pe lângă stres, schimbările hormonale, anumite tipuri de alimente sau chiar poluarea care este tot mai frecventă, mai ales în zonele aglomerate.
Medicul Laura Ene, specialist în diabet și boli metabolice, a venit cu câteva recomandări în privința hidratării, care se poate realiza foarte bine atât prin consumul de lichide, cât și prin cel de fructe și legume. De altfel, spun specialiștii, adevărata hidratare a corpului este dată de consumul de fructe, în deosebi de cele de sezon.
”Dacă se întâmplă să bei cu doar jumătate de litru mai puțină apă decât necesarul zilnic, capacitatea ta de concentrare va scădea cu 20%. Multe dintre migrenele care te apasă pot fi cauzate de deshidratare.
Dar ce bem pentru o bună hidratare?
Apă - cel puțin 25 de mililitri de apă pentru fiecare kilogram din corp
Apă infuzată cu felii de fructe și frunze de mentă sau busuioc
Ceai neîndulcit
Smoothieuri (nu freshuri!) obținute prin mixarea în blender a amestecurilor de fructe și de legume, la care se adaugă apă
Și... ce mâncăm?
Legume și verdețuri proaspete (castravete, salată verde, țelină, roșii, ardei. conopidă, spanac, broccoli)
Supe de legume, supe slabe de pui sau ciorbe de pește, fără adaos de ulei, acrite cu borș sau zeamă de varză
Folosește toate armele pe care le ai la dispoziție pentru a trece cu bine peste această perioadă călduroasă și pentru a-ți păstra prospețimea. Ritualul de hidratare te va ajuta să îți menții energia la cote înalte și să te bucuri de o stare generală bună de sănătate”, a scris dr. Laura Ene pe contul său e Instagram.
Apă plată sau minerală, care este mai bună? Medic: Important e să beți
Fructele și legumele de sezon dau hidratarea reală. Nutriționist: Cireșele, doza de energie
Alimentația este esențială în viața noastră, pentru aportul de nutrienți, vitamine și minerale, dar mai ales pentru energia pe care ne-o oferă. Însă sunt situații în care o combinație alimentară nepotrivită poate să ne golească ”bateriile”.
”Există o ciclicitate în natură. În momentul în care noi ieșim din iarnă avem nevoie de o revigorare și nu întâmplător apar toate trufandalele. Primăvara încep să apară verdețurile, acum avem cireșele și căpșunile, și, de fapt, adevărata energie este chiar în ele.
Și apropos, hidratarea noastră reală este în legume și în fructe. Este fluidul vital, apa este o formă de hidratare, dar cea reală este în fructe și legume”, a explicat Iuliana Dabija, specialist în nutriție și psihonutriție, în ”Neatza de Weekend” de la Antena 1.
Mai mult, specialistul în nutriție a precizat că este foarte important ca fructele de sezon să fie consumate chiar în sezon, atunci fiind vârful lor maxim în privința conținutului de vitamina C.
Și cum acesta este sezonul cireșelor, mai spune Iuliana Dabija, ele trebuie consumate în întreaga lună iunie, chiar și în iulie. ”Sunt niște susținătoare excelente pentru glandele suprarenale. Dau vitalitate, noi avem energie aici, zahărul în forma lui pură.
La capitolul legume, din ardeiul roșu ne putem lua doza zilnică recomandată de vitamina C. Tot ce înseamnă verde are tot ce trebuie, inclusiv acidul folic”, a mai spus Iuliana Dabija. Citește mai mult AICI.
Metabolismul poate fi educat. Medic: 9 elemente care îl accelerează
”Am auzit de foarte multe ori această teorie: Mă îngraș din cauză că am metabolismul leneș”, a scris dr. Laura Ene, pe contul său de Instagram.
Potrivit medicului nutriționist, metabolismul este ”oglinda stilului nostru de viață”, motiv pentru care acesta poate fi educat sau chiar reeducat.
În postarea făcută de specialistul în nutriție și boli metabolice, aceasta a expus câteva dintre trucurile care pot ajuta la punerea ”pe roate” a metabolismului, astfel încât să ne putem bucura și de o prăjitură la care tânjim, dar și de o viață sănătoasă.
9 elemente care accelerează metabolismul
Pentru o bună funcționare a organismului și un metabolism pe măsură, potrivit medicului Laura Ene sunt necesare 9 elemente, astfel:
”- Minimum 8 ore de somn pe noapte
- Minimum 2 litri de apă pe zi
- Minimum 5000 de pași pe zi
- Fără ciuguleli între mese
- Intermittent fasting de 8-10 ore
- Ultima masă la ora 18.00
- Fructe în prima parte a zilei
- Legume la fiecare masă
- Doar proteină cu legume la cină”, a scris dr. Laura Ene.
Citește mai departe AICI.
Vezi și: De ce nu se îngrașă bărbații. Bilic: Nu au fantezii alimentare
-
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
De ce avem nevoie de vitamina D și calciu pentru oase puternice. Ce se întâmplă cu oasele tale când atingi aportul zilnic recomandat
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.