Migrenele, cauzate de deshidratare. Apa cu lămâie, un remediu natural
Consumul insuficient de apă poate duce la migrene, dar și la scăderea capacității de concentrare cu o cincime.
Migrenele pot fi cauzate și de deshidratare, pe lângă stres, schimbările hormonale, anumite tipuri de alimente sau chiar poluarea care este tot mai frecventă, mai ales în zonele aglomerate.
Medicul Laura Ene, specialist în diabet și boli metabolice, a venit cu câteva recomandări în privința hidratării, care se poate realiza foarte bine atât prin consumul de lichide, cât și prin cel de fructe și legume. De altfel, spun specialiștii, adevărata hidratare a corpului este dată de consumul de fructe, în deosebi de cele de sezon.
”Dacă se întâmplă să bei cu doar jumătate de litru mai puțină apă decât necesarul zilnic, capacitatea ta de concentrare va scădea cu 20%. Multe dintre migrenele care te apasă pot fi cauzate de deshidratare.
Dar ce bem pentru o bună hidratare?
Apă - cel puțin 25 de mililitri de apă pentru fiecare kilogram din corp
Apă infuzată cu felii de fructe și frunze de mentă sau busuioc
Ceai neîndulcit
Smoothieuri (nu freshuri!) obținute prin mixarea în blender a amestecurilor de fructe și de legume, la care se adaugă apă
Și... ce mâncăm?
Legume și verdețuri proaspete (castravete, salată verde, țelină, roșii, ardei. conopidă, spanac, broccoli)
Supe de legume, supe slabe de pui sau ciorbe de pește, fără adaos de ulei, acrite cu borș sau zeamă de varză
Folosește toate armele pe care le ai la dispoziție pentru a trece cu bine peste această perioadă călduroasă și pentru a-ți păstra prospețimea. Ritualul de hidratare te va ajuta să îți menții energia la cote înalte și să te bucuri de o stare generală bună de sănătate”, a scris dr. Laura Ene pe contul său e Instagram.
Apă plată sau minerală, care este mai bună? Medic: Important e să beți
Fructele și legumele de sezon dau hidratarea reală. Nutriționist: Cireșele, doza de energie
Alimentația este esențială în viața noastră, pentru aportul de nutrienți, vitamine și minerale, dar mai ales pentru energia pe care ne-o oferă. Însă sunt situații în care o combinație alimentară nepotrivită poate să ne golească ”bateriile”.
”Există o ciclicitate în natură. În momentul în care noi ieșim din iarnă avem nevoie de o revigorare și nu întâmplător apar toate trufandalele. Primăvara încep să apară verdețurile, acum avem cireșele și căpșunile, și, de fapt, adevărata energie este chiar în ele.
Și apropos, hidratarea noastră reală este în legume și în fructe. Este fluidul vital, apa este o formă de hidratare, dar cea reală este în fructe și legume”, a explicat Iuliana Dabija, specialist în nutriție și psihonutriție, în ”Neatza de Weekend” de la Antena 1.
Mai mult, specialistul în nutriție a precizat că este foarte important ca fructele de sezon să fie consumate chiar în sezon, atunci fiind vârful lor maxim în privința conținutului de vitamina C.
Și cum acesta este sezonul cireșelor, mai spune Iuliana Dabija, ele trebuie consumate în întreaga lună iunie, chiar și în iulie. ”Sunt niște susținătoare excelente pentru glandele suprarenale. Dau vitalitate, noi avem energie aici, zahărul în forma lui pură.
La capitolul legume, din ardeiul roșu ne putem lua doza zilnică recomandată de vitamina C. Tot ce înseamnă verde are tot ce trebuie, inclusiv acidul folic”, a mai spus Iuliana Dabija. Citește mai mult AICI.
Metabolismul poate fi educat. Medic: 9 elemente care îl accelerează
”Am auzit de foarte multe ori această teorie: Mă îngraș din cauză că am metabolismul leneș”, a scris dr. Laura Ene, pe contul său de Instagram.
Potrivit medicului nutriționist, metabolismul este ”oglinda stilului nostru de viață”, motiv pentru care acesta poate fi educat sau chiar reeducat.
În postarea făcută de specialistul în nutriție și boli metabolice, aceasta a expus câteva dintre trucurile care pot ajuta la punerea ”pe roate” a metabolismului, astfel încât să ne putem bucura și de o prăjitură la care tânjim, dar și de o viață sănătoasă.
9 elemente care accelerează metabolismul
Pentru o bună funcționare a organismului și un metabolism pe măsură, potrivit medicului Laura Ene sunt necesare 9 elemente, astfel:
”- Minimum 8 ore de somn pe noapte
- Minimum 2 litri de apă pe zi
- Minimum 5000 de pași pe zi
- Fără ciuguleli între mese
- Intermittent fasting de 8-10 ore
- Ultima masă la ora 18.00
- Fructe în prima parte a zilei
- Legume la fiecare masă
- Doar proteină cu legume la cină”, a scris dr. Laura Ene.
Citește mai departe AICI.
Vezi și: De ce nu se îngrașă bărbații. Bilic: Nu au fantezii alimentare
-
-
-
Cât de murdare sunt pernele tale. Descoperirea care te va șoca08.11.2025, 12:00
-
-
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă07.11.2025, 21:59
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
