De ce nu se îngrașă bărbații. Bilic: Nu au fantezii alimentare

Mihaela Bilic a explicat de ce bărbații nu au au o ”farfurie ideală”, dar mai ales, de ce nu se prea îngrașă.
Pentru că bărbații au un metabolism mai generos, porția acestora este ceva mai mare decât a femeii, mai mult, pentru că au o masă musculară suplimentară, acesta este motiv în plus pentru care ”își pot permite mai multe calorii”, susține medicul Mihaela Bilic, cu privire la ”farfuria ideală” a bărbatului.
Cunoscutul nutriționist a explicat într-o emisiune online, că inclusiv profilul hormonal al acestora îi face să fie mult mai relaxați din punct de vedere alimentar.
”Dacă un cuplu, soț și soție, se apucă de cură de slăbire va fi extrem de frustrant pentru că el cu siguranță va slăbi aproape dublu, chiar dacă va mânca mai mult. De obicei bărbații nu au o relație afectivă cu mâncarea și puțini dintre ei sunt dependenți de zahăr.
La bărbați, de exemplu, chiar și dacă este un pahar de vin, a elimina alcoolul timp de o lună duce la rezultate spectaculoase, de până la 5 kg slăbite fără să tai nimic din porția de mâncare.
Și mai au un avantaj, pe lângă jumătate din numărul de celule adipoase și hormonii care nu dau aceste variații de dispoziție, care automat înseamnă și variații de apetit. Bărbații sunt mult mai cuminți, nu au fantezii alimentare, ei mănâncă ce li se pune în față.
Noi femeile, confruntăm grav lucrurile, toată partea noastră afectivă, dacă nu este satisfăcută, vom face tot felul de povești și ne vom pierde în aceste fantezii alimentare care să ne aducă satisfacție și să ne hrănească la nivelul de imaginație. Și atunci, cu cât te gândești mai mult la un lucru, cu atât vei mânca mai mult.
Nu putem ajunge la o relație distantă, rece și indiferentă față de mâncare dacă noi ne gândim la ea sute de ori pe zi”, a explicat Mihaela Bilic diferența dintre femei și bărbați în raport cu mâncarea și curele de slăbire.
Farfuria ideală a Mihaelei Bilic: Nu știe să numere caloriile
Fiecare dintre noi ne întrebăm care este farfuria perfectă, cea care nici nu ne îngrașă, nici nu ne slăbește, care aduce toate elementele nutriționale necesare unei diete echilibrate, dar mai ales unei vieți sănătoase.
Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat, într-o emisiune online, care sunt provocările farfuriei perfecte, dar mai ales de ce evită să se gândească la aceasta ca la una perfectă, ci mai mult ca la una ideală.
”Suntem cu toții în căutarea perfecțiunii, și la nivel de imagine, și la nivel de siluetă, și pentru mine cuvântul perfect este ca o capcană. Adică este acel mai bine care ne omoară binele pe care-l aveam.
Iar despre mâncare, cel puțin de-a lungul timpului, mi-am scăzut puțin așteptările ca să nu mai fiu dezamăgită”, a spus nutriționistul.
Bucuria din farfuria ideală
”Dacă dau timpul înapoi, cred că acum 30 de ani aș fi căutat farfuria perfectă. Acum, o caut doar pe aia bună. Sunt mulțumită dacă am o farfurie de mâncare bună.
Și de ce spun mâncare bună? În ultima vreme mi se pare că dincolo de combinațiile, de cantitatea de mâncare pe care ne propunem să o controlăm, este din ce în ce mai greu să găsești mâncarea care să te bucure.
Cuvântul bucurie a cam pierit din farfuria românilor și cred că de aici trebuie să începem. Dincolo de numărat caloriile sau pus mâncarea pe un cântar, cred că ar trebui să ne schimbăm puțin atitudinea.
Noi, ca români, avem o relație specială cu mâncarea, poate puțin mai plină de afecțiune și de căldură decât alte popoare și pentru noi mâncarea reprezintă mai mult decât un aliment, mai mult decât un nutrient sau supraviețuire.
Este un ingredient prin intermediul căruia ne exprimăm, iată, bucuria, iubirea, starea de bine”, a mai spus Mihaela Bilic. Citește mai departe AICI.
Vezi și: 6 tipuri de persoane ce nu trebuie să bea bere. Diabeticii se află pe listă
-
-
-
Conjugatele anticorp-medicament, tratamentul care atacă direct cancerul18.09.2025, 13:48
-
-
Compușii din ciocolată ar putea încetini îmbătrânirea18.09.2025, 12:22
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.