Mihaela Bilic și salata ”cu de toate”: Combinați ce vă place

Mihaela Bilic a prezentat câteva gustări rapide și sănătoase, în combinații pline de culoare și nutrienți.
”Mi-am propus să vă arăt că putem să facem mâncare colorată, sănătoasă, echilibrată, nutritivă, din lucrurile pe care le avem fie prin frigider, fie pe care le găsim la magazin.
Și atunci, fie că e vorba de pauza de prânz sau masa de seară, cum putem să mâncăm sănătos și să facem ceva rapid, astăzi o să aflați”, și-a început Mihaela Bilic, prezentarea rețetelor rapid, într-un video postat pe contul de socializare.
”Care sunt vedetele din meniul de astăzi? Miniconservele de legume. De fapt avem cereale și leguminoase, pentru că avem miniconservă de fasole, de porumb, de quinoa, și nu în ultimul rând, de năut.
Ce facem cu ele? Sunt doze mici, doze unice și le mâncăm ca atare, ca gustare, fie, dacă nu, dăm culoare și gust oricărui preparat pe care îl avem la îndemână”, a mai spus nutriționistul.
Care sunt cele mai rapide mâncăruri, dar mai ales, sănătoase
”Am să încep cu un preparat pe care noi, românii, l-am cam uitat: salata orientală.
Am fiert cartofii, i-am tăiat, am să pun praz, nu ceapă și știți de ce? Prazul este mai blând pentru intestinele noastre. Bine-înțeles măsline, din belșug că avem în ele Omega 9, și cu ce anume o îmbunătățim? Cu o conservă de năut, bobițele vor da și ele altă consistență.
Și dacă tot am început cu preparatele hrănitoare, bogate în carbohidrați, haideți să vorbim puțin și despre orez.
Pentru cei care preferă să mănânce fără gluten, orezul este alegerea perfectă”, a spus Mihaela Bilic.
Care este problema cu cerealele și cu leguminoasele boabe
”Conțin proteină, însă toate proteinele vegetale sunt proteine de calitatea a doua, fie le lipsește aminoacidul lizină, fie metiolina. Din cauza aceasta foarte multe culturi au combinat cerealele cu leguminoasele boabe ca să rezulte niște feluri de mâncare complete și cu toți aminoacizii esențiali prezenți”, a subliniat nutriționistul.
Mai departe, acesta a trecut la un alt fel de mâncare, la fel de ușor de realizat.
”Haideți să ne ocupăm puțin și de paste. Adaug în ele ton în conservă, două lingurițe de pastă de măsline și, bine-înțeles, niște rondele de măsline. O să adaug o conservă de porumb dulce.
În supa-cremă de roșii o să punem niște quinoa, care este tot o formă de cereală, o cereală specială din America de Sud care nu are gluten.
Și dacă tot vorbim de quinoa, să inventăm un fel de mâncare cu ea. Niște fasole verde și ardei roșu, pentru că este dulce.
Am avut supă, am avut fel principal, ce spuneți de un sandwich făcut cu avocado, somon și, bine-înțeles, un pic de culoare, totul într-o lipie.
Și dacă tot vorbim de sandwich-uri, vă prezint sandwichul meu cu greutate. Luăm o frunză de salată iceberg și punem șuncă și puțină cremă de brânză. Completăm cu un pic de carbohidrați, adică boabe de fasole neagră”, a mai spus nutriționistul.
Salata ”cu de toate”, de la culoare de nutrienți
Iar la final, Mihaela Bilic a prezentat ”salata cu de toate”, plină de culoare, ”frunze din belșug, un pic de năut, un pic de fasole, un pic de porumb, punem și niște quinoa, ca să țină loc de pâine. dacă doriți să puneți suncă, pește, ce vreți voi, sunteți liberi, și dacă o clipă credeți că mâncarea voastră nu este gustoasă, vă spun un secret.
Puneți parmezan. Peste orice pui parmezan devine savuros. Merge de minune și în salata noastră de paste cu ton și peste roșiile din supa-cremă, până și orezului îi place un strop de parmezan”, a mai spus Mihaela Bilic.
De altfel, nutriționistul are și un îndemn pentru fiecare: ”Fiți curajoși și combinați ce vă place, pentru că sănătate înseamnă diversitate și doar un pic de grijă la cantitate. În rest, suntem liberi să mâncăm cum ne place”, a încheiat medicul Mihaela Bilic.
Vezi și: Care este diferența între înghețată și sorbet. Bilic: În funcție de buget și de gust, voi decideți
-
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Cum scap de pofta de dulce
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.