Rețeta celebrului ceai de ghimbir și turmeric pentru slăbit

Atât ghimbirul, cât și turmericul au numeroase beneficii pentru sănătate. Însă, combinate devin un puternic "dușman" al kilogramelor în plus datorită proprietăților lor antioxidante și termogene care...
Beneficiile turmericului pentru pierderea în greutate
Turmericul, un condiment cu multiple virtuți, poate să ajute la pierderea în greutate prin stimularea digestiei. Antioxidant puternic, turmericul luptă împotriva îmbătrânirii celulare și acționează la fel de bine ca un antiinflamator asupra organismului. În plus, calmează durerile articulare și crampele abdominale și ajută la reducerea nivelului de colesterol.
Beneficiile ghimbirului pentru pierderea în greutate
Gingerolul prezent în ghimbir ajută la accelerarea metabolismului. Drept urmare, permite corpului să ardă grăsimi fără a uita efectul de termogeneză (care crește temperatura corpului). Ghimbirul mai este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, ajutând la calmarea inflamației digestive.
Beneficiile ceaiului de ghimbir și turmeric
Acest ceai ajută la întărirea sistemului imunitar și chiar a funcțiilor cognitive datorită prezenței niacinei, fosforului și potasiului. De asemenea, protejează inima și previne riscurile cardiovasculare.
Datorită proprietăților sale de detoxifiere, ceaiul de ghimbir și turmeric ajută la eliminarea toxinelor din corp.
Iată cum se prepară
Ingrediente:
2 lingurițe de pudră de turmeric (10 g)
2 linguri de ghimbir (30g)
1 lingură de miere (25 g)
2 căni de apă (500 ml)
Mod de preparare:
Curăță ghimbirul, dă-l prin răzătoare și pune-l într-o oală cu apă până fierbe.
Ia oala de pe foc, strecoară lichidul, peste care pune pudra de curcuma. Consumă ceaiul pe tot parcursul zilei
Important:
Ghimbirul este contraindicat femeilor însărcinate și care alăptează sau persoanelor care suferă de diabet sau boli de sânge.
Consumul de curcumă nu este recomandat persoanelor care suferă des de infecții urinare sau care se află sub tratament. Fiind și un diluant puternic al sângelui, nu este recomandat în caz de intervenție chirurgicală sau tratament cu substanțe anticoagulante.
-
Semne timpurii de infarct pe care mulți le ignoră18.09.2025, 22:35
-
-
-
10 boli care nu dor, dar pot fi fatale18.09.2025, 18:09
-
S-a înființat Federaţia Patronală a Farmaciilor din România18.09.2025, 15:52
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Cum scap de pofta de dulce
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.