Sandvișul, ideal pentru picnic. Bilic: Satisface toate gusturile, dar îngrașă
Sandvișul cel asortat, plin de calorii, dar atât de gustos, este ideal pentru ieșirile la picnic. Iată rețeta recomandată de medicul nutriționist.
Cum se apropie ziua de 1 Mai și cei mai mulți români vor ieși la iarbă verde, Mihaela Bilic a dezvăluit care este meniul potrivit pentru picnic, asta deși la tradiționala sărbătoare ”la putere” se află micii cu muștar și berea.
Astfel, meniul ideal este format din ”sandvișul, ca fel principal, și fructe, ca desert”, afirmă nutriționistul Mihaela Bilic în emisiunea ”Doctor de Bine” de la Pro TV.
”Deși inițial era rezervat aristocrației, sandvișul a devenit preparatul ideal pentru stilul de viață contemporan. Complet din punct de vedere nutrițional, ușor de transportat și de consumat, sandvișul satisface toate gusturile”, mai spune expertul.
De la sandviș la fast-food
Pornind de la modul în care a fost conceput sandvișul, ca o bucată de carne între două felii de pâine, ineditul preparat a ajuns peste Ocean, unde pâinea s-a transformat în chiflă, iar carnea în chftea, acela fiind momentul apariției a ceea ce numim astăzi ”era fast-food”, iar sandvișul a devenit burger.
”Diversitatea ingredientelor este nelimitată. În funcție de gusturile personale, de tradiții și de tipul de pâine folosit, formele și aspectul sandvișului pot varia. De la hamburger la shaorma, hotdog, kebab, gyros, takos, pita, baghete sau tartine, totul este permis. Singura veste tristă: sandvișul îngrașă. Nici nu ar putea fi altfel, la cât de bine este asortat.
Avem laolaltă carbohidrații din pâine, proteinele și grăsimea din mezeluri și brânzeturi, carne, pește și ouă, plus diferite sosuri care încarcă rețeta din plin.
Am lăsat deoparte legumele și cruditățile. O frunză de salată, un ardei și câteva roșii aduc culoare, dar nu rezolvă aportul caloric”, a mai spus nutriționistul.
De altfel, acesta a găsit soluția pentru ”gustarea supercalorică”. ”Reducem cantitatea. Fie mâncăm un sandviș mic, fie îl împărțim cu prietenii”, a concluzionat Mihaela Bilic.
7 motive pentru a consuma mai mult ananas. Poate fi mâncat la orice masă, de dimineață până seara
Acest fruct tropical este potrivit oricărei mese sau fel de mâncare, chiar și în pizza ori sandwish. De altfel, acesta poate fi consumat proaspăt sau conservat, având numeroase beneficii asupra organismului, fapt care ar trebui să ne determine să îl avem în permanență în dietă.
Potrivit EatThis, ananasul este sărac în grăsimi, bogat în vitamine și minerale și are un conținut ridicat de fibre, apă și antioxidanți. Mai mult, zahărul din acest fruct nu este dăunător.
”Deoarece fructele conțin carbohidrați și zaharuri naturale, mulți oameni sunt îngrijorați de consumul prea multor fructe”, spune Sarah Rueven, fondatoarea Rooted Wellness, citată de sursa menționată. ”Dar este greu să mănânci prea multe fructe dacă le consumi în forma lor integrală, iar includerea ananasului în dieta ta este o modalitate excelentă de a stimula sănătatea generală”. Mai mult, consumul de ananas este benefic și pentru reducerea grăsimii abdominale. Citește mai departe AICI.
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
EXCLUSIV 6 greșeli frecvente din Postul Crăciunului. Dr. Lygia Alexandrescu vine cu sfaturi
La ce oră ar trebui să luăm cina pe timpul iernii
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
