Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Sandvișul cel asortat, plin de calorii, dar atât de gustos, este ideal pentru ieșirile la picnic. Iată rețeta recomandată de medicul nutriționist.
Cum se apropie ziua de 1 Mai și cei mai mulți români vor ieși la iarbă verde, Mihaela Bilic a dezvăluit care este meniul potrivit pentru picnic, asta deși la tradiționala sărbătoare ”la putere” se află micii cu muștar și berea.
Astfel, meniul ideal este format din ”sandvișul, ca fel principal, și fructe, ca desert”, afirmă nutriționistul Mihaela Bilic în emisiunea ”Doctor de Bine” de la Pro TV.
”Deși inițial era rezervat aristocrației, sandvișul a devenit preparatul ideal pentru stilul de viață contemporan. Complet din punct de vedere nutrițional, ușor de transportat și de consumat, sandvișul satisface toate gusturile”, mai spune expertul.
Pornind de la modul în care a fost conceput sandvișul, ca o bucată de carne între două felii de pâine, ineditul preparat a ajuns peste Ocean, unde pâinea s-a transformat în chiflă, iar carnea în chftea, acela fiind momentul apariției a ceea ce numim astăzi ”era fast-food”, iar sandvișul a devenit burger.
”Diversitatea ingredientelor este nelimitată. În funcție de gusturile personale, de tradiții și de tipul de pâine folosit, formele și aspectul sandvișului pot varia. De la hamburger la shaorma, hotdog, kebab, gyros, takos, pita, baghete sau tartine, totul este permis. Singura veste tristă: sandvișul îngrașă. Nici nu ar putea fi altfel, la cât de bine este asortat.
Avem laolaltă carbohidrații din pâine, proteinele și grăsimea din mezeluri și brânzeturi, carne, pește și ouă, plus diferite sosuri care încarcă rețeta din plin.
Am lăsat deoparte legumele și cruditățile. O frunză de salată, un ardei și câteva roșii aduc culoare, dar nu rezolvă aportul caloric”, a mai spus nutriționistul.
De altfel, acesta a găsit soluția pentru ”gustarea supercalorică”. ”Reducem cantitatea. Fie mâncăm un sandviș mic, fie îl împărțim cu prietenii”, a concluzionat Mihaela Bilic.
Acest fruct tropical este potrivit oricărei mese sau fel de mâncare, chiar și în pizza ori sandwish. De altfel, acesta poate fi consumat proaspăt sau conservat, având numeroase beneficii asupra organismului, fapt care ar trebui să ne determine să îl avem în permanență în dietă.
Potrivit EatThis, ananasul este sărac în grăsimi, bogat în vitamine și minerale și are un conținut ridicat de fibre, apă și antioxidanți. Mai mult, zahărul din acest fruct nu este dăunător.
”Deoarece fructele conțin carbohidrați și zaharuri naturale, mulți oameni sunt îngrijorați de consumul prea multor fructe”, spune Sarah Rueven, fondatoarea Rooted Wellness, citată de sursa menționată. ”Dar este greu să mănânci prea multe fructe dacă le consumi în forma lor integrală, iar includerea ananasului în dieta ta este o modalitate excelentă de a stimula sănătatea generală”. Mai mult, consumul de ananas este benefic și pentru reducerea grăsimii abdominale. Citește mai departe AICI.
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.