Slăbire. Cum îți influențează moștenirea genetică silueta

Unii oameni pot mânca pizza la micul dejun, în timp ce alții se îngrașă doar dacă se uită la o prăjitură, asta pentru că suntem cu toții diferiți - în mare parte datorită...
Moștenim tot felul de trăsături, cum ar fi culoarea părului și a ochilor, înălțimea și, de asemenea, tipul de siluetă.
Potrivit Harvard Health Publishing, peste 400 de gene sunt implicate în contribuția la obezitate.
Există cu siguranță o legătură între gene și greutate. Un studiu din noiembrie 2017, publicat în Jurnalul Internațional de Obezitate, a constatat că persoanele cu un risc genetic mai mare de obezitate aveau tendința să câștige mai mult în greutate de la vârsta de 20 de ani, decât cei fără acest risc.
Pe de altă parte, un studiu publicat în mai 2020, în jurnalul medical Cell , a constatat că poate exista o genă specifică legată de slăbire. Cercetătorii au folosit o bază de date care conține peste 47.000 de persoane pentru a compara ADN-ul subiecților slabi și cu greutate normală și au descoperit variante genetice unice persoanelor slabe.
Genele constituie baza sistemului de semnal și răspuns al corpului nostru, care ghidează aportul de alimente, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). O ipoteză este că organismele noastre sunt pregătite pentru a ne proteja împotriva pierderii în greutate, deoarece energia, stocată în grăsimi, este crucială pentru supraviețuire. Așadar, aceleași gene care i-au ajutat pe strămoșii noștri să supraviețuiască deficitului de alimente încă lucrează pentru a ne proteja, chiar dacă majoritatea dintre noi avem toată hrana de care avem nevoie.
-
-
Ceaiurile care reduc pofta de dulce și echilibrează glicemia15.10.2025, 21:12
-
-
-
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.