4 rețete simple de dulciuri permise la dietă. Mănânci și slăbești

Un meniu de dietă nu trebuie să reprezinte un calvar, din cauza restricțiilor culinare. Un desert sărac în calorii poate fi la fel de delicios precum unul bogat caloric. Nutriționist și antrenor de fitness,...
1. Pancakes cu iaurt grecesc, căpșuni și ciocolată
"Ai nevoie de: 1 ou, făină de năut sau ovăz (aproximativ 2 linguri), căpșuni 150 g, 1 banană, iaurt grecesc 200 g, fulgi de ciocolată neagră (opțional) 20 g.
Mod de preparare: Pasează banana, adaugă oul și făina de ovăz sau năut. Pune suficientă făină până când obții textura iaurtului.
Gătește compoziția la foc mic într-o clătită antiaderentă, fără ulei.
Feliază căpșunile și așează-le împreună cu iartul grecesc pe o clătită.
Repetă operațiunea până când obții un mini tort din clătite.
2. Cheesecake cu mascarpone, iaurt, ciocolată și portocală
Ingrediente: Mascarpone 40 g, iaurt grecesc 120 g, fulgi de tărâțe integrale 25 g, jumătate de portocală, ciocolată neagră 10 g, esență de rom.
Mod de preparare: Pune într-un pahar fulgii de tărâțe. Apoi adaugă compoziția din iaurt grecesc, mascarpone și esență de rom.
Pune feliile de portocale tăiate bucăți deasupra și ornează cu ciocolată neagră rasă.
3. Budincă de quinoa cu piure de banană
Ingrediente: 1 banană, 2 plic de quinoa, 2 cuburi de ciocolată neagră și un praf de scorțișoară.
Mod de preparare: Fierbe quinoa și amestec-o cu banana pasată și un praf de scorțișoară. Ornează cu ciocolată rasă.
4. Shake Banana Blue
Ingrediente: 1 banană, 100 g afine, 175 ml lapte, 20 g semințe de cânepă decorticată.
Mod de preparare: Introdu toate ingredientele în blender și mixează-le.", a scrie Narcis Cernea pe Instagram.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.