5 fructe care topesc grăsimea și subțiază talia. Mulți greșesc când le scot din dietă: Pierdere de 3,5 KG

Care sunt cele mai bune fructe care subțiază talia. Dezvăluirile contrazic multe diete și mulți medici nutriționiști.
În încercarea de a slăbi, multe fructe sunt eliminate din dietă, dar există totuși unele fructe care conțin antioxidanți și elemente nutritive și ajută la topirea grăsimii.
Dana Ellis Hunnes, nutriţionist la UCLA Medical Center, susține că "fructele proaspete, întregi, ajută la reducerea grăsimii din zona taliei şi ajută la pierderea în greutate, deoarece sunt în mod natural sărace în calorii, cu aport semnificativ de apă. Sunt şi antiinflamatoare, ceea ce poate ajuta în pierderea grăsimilor. Inflamaţia creşte depunerea grăsimilor în organism, în special în talie, în timp ce alimentele antiinflamatoare, ca fructele, ajută la arderea grăsimilor".
În plus, ea spune că "orice fruct proaspăt este bun pentru a slăbit şi a-ţi menţine sănătatea, datorită conţinutului lor de apă şi a aportului caloric redus" și ne sfătuieşte să consumăm puţine fructe uscate, cu un aport caloric mai mare.
Care sunt fructele care topesc găsimea
1. Cunoscute pentru compuşii anti-cancer, merele au capacitatea de a restabili echilibrul microbian de la nivel intestinal. Fibrele şi polifenolii din coaja şi miezul merelor întregi sunt fermentate când ajung în colon unde favorizează dezvoltarea bacteriilor sănătoase, ceea ce ajută la reducerea inflamaţiei care contribuie la apariţia obezităţii.
Oamenii de ştiinţă au observat că aceia care au ajuns la obezitate au tendinţa de a avea probleme cu flora intestinală.
2. O jumătate de grapefrut conţine circa 40 de calorii şi 4,5 grame de pectină și este cunoscută pentru capacitatea de a reduce nivelul colesterolului. Datorită antioxidanţilor pe care îi conferă, grepfrutul este asociat cu o reducere a greutăţii corporale.
Consumul unei jumătăţi de grepfrut înainte de masă a fost asociat cu o pierdere de circa 3,5 kilograme în 3 luni. Mai mult, rezistenţa la insulină a fost, de asemenea, îmbunătăţită de grapefrutul mâncat ca atare.
3. O mână de afine este cea mai bună alegere pentru o gustare în timpul dietei de slăbit. Afinele te vor împiedica să mănânci în exces la cină.
Potrivit unui studiu, unor femei cu vârste sub 30 de ani li s-a oferit fie o gustare cu fructe de pădure diverse, fie una cu bomboane care conţin acelaşi număr de calorii ca fructele. După o oră, femeile au luat o cină constând în paste, iar cercetătorii au observat cât de mult au mâncat. S-a dovedit că femeile care au mâncat fructe de pădure au consumat în medie cu 133 de calorii mai puţine la cină, ceea ce a determinat oamenii de ştiinţă să ajungă la concluzia că gustarea care constă în fructe de pădure înainte de cină ar putea fi o metodă simplă de control a greutăţii.
4. "Este ușor să uităm că avocado este, din punct de vedere tehnic, un fruct, dar, indiferent de denumirea lor, s-a constatat că avocado susține pierderea în greutate", spune Lubeck. Fibrele și grăsimile mononesaturate din consumul unui avocado zilnic îmbunătățesc microbiota intestinală sănătoasă și ajută la pierderea în greutate, potrivit unui studiu din 2019. În plus, o cercetare din Journal of the American Heart Association, citată de Eatthis a demonstrat că mâncatul unui avocado pe zi, ca parte a unei diete moderate în grăsimi, a fost asociat cu scăderea foamei, precum și cu scăderea colesterolului LDL, în special a LDL cu densitate mică, care este cel mai periculos pentru sănătatea inimii.
5. Consumul de apă este o modalitate bună de a vă umple înainte de masă. Aici intervine pepenele roșu. Chiar dacă este dulce, pepenele roșu este în mare parte apă, aproximativ 94% apă. Nu e de mirare că are doar aproximativ 40 de calorii pe cană și este o opțiune bună de desert pentru persoanele care doresc să slăbească.
Un studiu realizat în 2019 în revista Nutrients, la care au participat persoane supraponderale care au mâncat 2 căni de pepene proaspăt tăiat în cuburi pe zi timp de patru săptămâni și apoi un biscuit cu conținut caloric scăzut de echivalentul caloric al pepenelui în alte patru săptămâni, a constatat că foamea a fost redusă semnificativ doar după ce au mâncat fructul. În plus, raportul talie/șold al subiecților a fost mai mic în săptămâna a patra a testului cu pepenele roșu decât în săptămâna a patra a segmentului experimentului în care au mâncat prăjituri.
-
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Băutura care arde grăsimea și crește imunitatea. Cele 3 ingrediente care fac minuni. Mario Popescu: E un imuno booster
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.