Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Care e diferența dintre prebiotice și probiotice și o listă cu 9 surse excelente de prebiotice:
Probioticele și prebioticele funcționează în sinergie pentru a promova un sistem digestiv sănătos, care funcționează bine. Alimentele probiotice precum iaurtul, oțetul de mere, varza murată și alte alimente fermentate, conțin bacterii benefice vii.
Numim prebiotice - un termen inventat și adoptat de comunitatea științifică la sfârșitul anilor '90 – acele fibrfe dietetice nedigerabile care hrănesc bacteriile benefice sau „flora” din intestin. Acum se știe mai multe despre cât de sănătoasă este flora intestinală vitală pentru bunăstarea generală și funcția imunitară.
Practic, pentru ca probioticele să-și facă treaba, au nevoie de prebiotice.
Iată o listă de alimente care sunt surse bune de prebiotice:
Merele au un conținut natural de fibre de pectină. Pectina are proprietăți prebiotice care promovează funcția digestivă optimă și îmbunătățesc sănătatea generală. Merele au și proprietăți antiinflamatorii și antioxidanteNu degeaba se spune că „un măr pe zi ține doctorul la distanță”. Adăugați mere cuburi de măr într-o ceașcă de iaurt grecesc pentru o doză nutritivă și delicioasă de prebiotice și probiotice.
Sparanghelul este o legumă populară de primăvară și o alegere prebiotică bună. Acest aliment bogat în antioxidanți este bogat în fibre dietetice, vitamine și minerale. Sparanghelul poate fi tăiat și pus crud în salate sau făcut la grătar.
Bananele sunt o sursă excelentă de prebiotice ... dar înainte să apară pete negre pe ele. Înainte de a se coace complet, bananele sunt bogate în special în amidon rezistent. Pur și simplu, acest tip de fibre solubile rezistă la digerare, așa că se deplasează mai lent prin tractul digestiv în colon, unde hrănește bacteriile prietenoase.
Cicoarea este o plantă care crește sălbatică, recunoscută din cauza florilor sale albastre asemănătoare păpădiei, dar este faimoasă pentru rădăcinile sale, din care derivă băutura fierbinte fără cafeină care înlocuiește cafeaua. Rădăcinile adânci ale acestei plante perene produc o cantitate excelentă de prebiotice.
Bogată în inulină, această fibră solubilă trece de intestinul subțire și se deplasează către intestinul inferior, unde hrănește bacteriile prietenoase.
Fruzele de păpădie sunt bogate în prebiotice, antioxidanți, vitamine și minerale. Dacă nu crește păpădie în grădina dvs., le puteți alege pe cele care apar pe pajiști, dacă nu au fost tratate chimic. Sau le puteți găsi la magazinele naturiste și la anumite magazine alimentare. Tăiați fruzele proaspăte și le puteți adăuga la salata preferată.
Usturoiul este fabulos prebiotic pentru sănătatea intestinului. De asemenea, are proprietăți antivirale, anti-cancer și antiinflamatoare.
Ceapa este o sursă bună de prebiotice, crudă sau fiartă. Unele minerale și vitamine, cum ar fi vitamina C, quercetina, cromul și sulful sunt distruse atunci când ceapa este gătită, așa că asigurați-vă că mâncați ceapă verde pentru beneficiile sale nutriționale vaste.
Anghinarea de Ierusalim aparține familiei de floarea soarelui. Nefiartă are gust de castane, dulci și crocante. În aparență, acești tuberculi seamănă cu ghimbirul. Sunt ingredientul crocant perfect pentru o salată delicioasă.
Prazul are un gust mai dulce decât ceapa și poate fi adăugată la numeroase mâncăruri, salate și garnituri. Tăiați felii subțiri sau cuburi și amestecați-le în fasole gătită, salată sau ca topping pentru supă, tocănițe, quiche sau piure de cartofi. În timp ce multe rețete necesită gătirea prazului, cum ar fi în supe, prazul este sursă mai bună de prebiotice atunci când este consumat crud.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.