Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Acest cheesecake japonez se distinge prin textura sa aerisită și gătită la bain-marie.
Ingrediente pentru aluat:
- 210 g de brânză ricotta
- 80 ml de lapte
- 50 g de făină de migdale
- 40 g de unt
- 5 ouă
- 86 g sirop de agave
- 1 lingură suc de lămâie
- 17 g amidon de porumb
- coaja rasă de la o lămâie (opțional)
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 160 ° C. Pregătește un bol mare deoarece aluatul obținut va fi destul de voluminos.
Încălzește brânza, untul și laptele într-o cratiță mică, la foc mediu. Amestecă preț de câteva minute pentru a obține o preparare omogenă, asigurându-te că untul și brânza s-au topit bine.
Cerne amidonul de porumb și făina, apoi adaugă-le la amestecul de lapte, unt și brânză. Cu ajutorul unui tel, amestecă energic până când aluatul obținut este omogen.
Separă albușul de gălbenușurile celor 5 ouă.
Pune gălbenușurile de ou, siropul de agave, o lingură de suc de lămâie și coaja rasă de lămâie în aluat. Amestecă totul bine, pentru o textură omogenă.
Bate albușurile cu un tel electric, apoi încorporează ușor o treime din acest preparat în aluat, având grijă să nu spargi albușurile. Din nou adaugă albușurile bătute, amestecă bine, iar la final repetă procedura.
Odată ce aluatul este neted și omogen, unge tava și tapetează cu hârtie de copt.
Toarnă aluatul în tavă.
Așază tava pe cel mai de jos raft al cuptorului. Între timp, fierbe apa într-o cratiță pe aragaz.
Odată ce apa a fiert, toarn-o în bolul mare și așază deasupra tava rotundă cu blatul de cheesecake.
Lasă cheesecake-ul în cuptor 1 oră și 10 minute. După ce s-au scurs cele 70 de minute, scoate tortul din cuptor și lasă-l să se răcească.
Îl poți păstra la temperatura camerei, într-un recipient etanș, pentru aproximativ 4 zile.
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.