DETOX: băutura care curăță și vindecă ficatul și colonul. REȚETĂ cu morcovi, sfeclă și pătrunjel de făcut în 12 minute

În doar 12 minute poți să-ți faci un smoothie DETOX care-ți curăță ficatul și colonul. Dacă îl bei zilnic, în locul unei mese, efectele se văd în 2-3...
DETOX: Cele mai bune ingrediente care dotoxifică natural ficatul și ale unui smoothie care curăță colonul se folosesc crude! Întâi iată care sunt acestea și ce beneficii pentru sătătate aduc, apoi rețeta pentru un pahar.
Ce legume și verdețuri folosești și de ce:
Morcovi
Beneficiile morcovilor pot fi atribuite conținutului lor de beta-caroten și fibre, dar ei conțin și mangan, fosfor, cupru, potasiu, vitamina B1, B2, B6 și vitamina K, C, E. Morcovii sunt, de asemenea, bogați în antioxidanți.
Sfecla
Rădăcina de sfeclă este recunoscută pentru efectele sale puternice antioxidante și de inducere a enzimei de fază II, antiinflamatoare, fungicide și pentru o substanță care ajută la detoxifiere și chiar proprietăți anti-cancer. Sfecla este, de asemenea, o sursă bună de fibre dietetice, magneziu, fosfor, vitamina C, fier și vitamina B6, dar are, de asemenea folat, mangan, potasiu și cupru. Toți acești nutrienți vor sprijini vindecarea rinichilor, a ficatului și a vezicii biliare, îmbunătățesc, de asemenea, nivelurile de acid gastric și normalizează tensiunea arterială ridicată.
Mere
Merele sunt bogate în vitamina A - un puternic antioxidant, fibre, vitamine B (B1, B2, B3, B5 și B9), vitamina C, E, K. Atenție, majoritatea vitaminei C și a vitaminei A se află în coaja de măr, așa că nu o curățați și nu o aruncați. Trebuie doar să spălați merele bine cu apă călduță!
Ghimbir
Rădăcina de ghimbir are, de asemenea, un complex de vitamine B B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, E, precum și minerale precum calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu și zinc. Ghimbirul mărește capacitatea naturală a corpului de a absorbi nutrienții. De asemenea, are proprietăți antiinflamatoare, anti-bacteriene, anti-fungice, care îl fac un aliat de încredere împotriva majorității infecțiilor acute.
Pătrunjel
Conține vitamina E (alfa tocoferol), tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, acid pantotenic (B5), fosfor și zinc, vitamina A, C, K, folat, calciu, fier, magneziu, potasiu, cupru și mangan. Apigenina și miristicina (care se găsesc în pătrunjel) măresc productivitatea uneia dintre enzimele ficatului nostru care ajută la detoxifierea corpului nostru. Activează producția de glutation, ceea ce îl face un instrument excelent de detoxifiere a metalelor grele, împiedicându-i să facă daune. În plus, ajută corpul să elimine mucusul suplimentar.
Semințe de in
Aceste semințe sunt unice din punct de vedere nutrițional, au un conținut ridicat de acizi grași esențiali omega-3, fibre dietetice, vitamina B1, cupru, magneziu, fosfor și seleniu. Semințele de in sunt mucilaginoase și au efect anti-ulcer în tractul intestinal.
Ulei de cânepă
Cânepa are un amestec perfect și natural de proteine ușor digerabile, un raport excelent de grăsimi esențiale (Omega 3 și 6), acid gamma linolenic (GLA), antioxidanți, aminoacizi, fibre, fier, zinc, caroten, fosfolipide, fitosteroli, vitamina B1, B2, B6, vitamina D, E, clorofilă, calciu, magneziu, sulf și cupru. Este puternic antiinflamator, oferind o recuperare mai rapidă a sistemului digestiv.
REȚETA:
Timp de pregătire: 12 minute
Ingrediente pentru un pahar mare:
1 morcov mediu
1 sfeclă medie – sau un sfert
1 măr mediu – cubulețe
o mână de pătrunjel - proaspăt
o bucată de Ghimbir de 2-3 cm - proaspăt
1 linguriță semințe de in - măcinate sau întregi
1 lingură ulei de cânepă (sau ulei de in)
3/4 cană apă
Dacă e prea dulce, se poate stoarce o jumătate de lămâie.
Cum se face:
Spălați, curățați de coajă (doar sfecla, morcovii și ghimbirul!) și tocați în cuburi totul. Într-un blender adăugați toate ingredientele și amestecați până se omogenizează. Adăugați mai multă apă dacă o preferați mai lichidă. Cel mai bine este să-l serviți imediat, pentru a preveni pierderea de nutrienți. Dar, dacă nu aveți timp, puteți face o cantitate mai mare și poate fi păstrat în recipientul blenderului (închis) până la 24 de ore.
Semne că ficatul tău se detoxifiază:
Uneori, în timpul detoxifierii, toxinele eliberate pot depăși capacitatea naturală de eliminare a organismului, prin urmare pot apărea simptome, cum ar fi:
Oboseală
Iritabilitate
Iritații sau coșuri pe piele
Balonare
Odată ce aceste simptome încep să se amelioreze, atunci poți spune că detoxifierea are succes.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.