EXCLUSIV DROB, rețeta dietetică. Anca Hâncu, despre ingredientul secret care TAIE din CALORII

Medicul nutriționist Anca Hâncu a vorbit despre drobul de miel pentru masa de Paști. Cum poate fi dietetic, fără foarte multe calorii.
"Drobul este o mâncare foarte grea. Sigur, fiecare gospodină are o rețetă proprie. O felie de drob cu puțină ceapă verde, cu salată, cu o felie de pâine, este o mâncare care poate fi foarte gustoasă și rezonabilă.
Dacă mâncăm la masa de Paști un aperitiv cu drob, ouă umplute, ciorbă de miel, care lasă de multe ori grăsime, apoi fripturi de miel la care adăugăm cartofi și pâine, e foarte greu și mult pentru stomac. Și atunci reducem din pâine, încercăm fără cartofi.
În drob ar trebui să fie mai multe verdețuri, ceapă verde multă. Pentru ca drobul de miel să fie mai dietetic, se poate adăuga și carne de pui. Ar fi o variantă. Nu drobul ar fi neapărat problema, cât porțiile făcute de gospodine pentru o familie", a precizat medicul nutriționist Anca Hâncu, pentru DC MEDICAL.
Galbenușul sau albușul, care este mai periculos. Câte OUĂ putem mânca de Paști: Nu este atât de PĂCĂTOS!
Ouăle aduc un aport energetic esențial pentru organism, fiind bogate în vitamine și minerale.
Medicul nutriționist Laura Ene a vorbit despre ouăle de Paști, despre numărul de ouă pe care le punem mânca și cât colesterol au, de fapt.
"E bine să ne facem câteva porții și să ne gândim ce ne inspiră cel mai mult de pe masa de Paști, mai ales cei care au ținut post și au ținut tot postul Paștelui, pentru că este foarte greu pentru organism, pentru ficat, pentru stomac, pentru digestie, să sărim direct în atâtea proteine și proteine de cea mai bună calitate, precum oul, dar și cu grăsime la pachet. Carnea de miel este o carne foarte bună, dar este o carne grea și foarte grasă.
Ouăle nu sunt neapărt cele mai rele alimente, ci sunt etalonul de proteină dintre toate proteinele", a declarat medicul nutriționist, în direct la Antena 1, în emisiunea "Neatza cu Răzvan și Dani".
În ce condiții ne face rău oul de Paști
"În principiu dacă le consumăm în cantitate mare, mai mult de două ouă pe zi, asta ar fi o cantitate în exces. Și dacă le consumăm în exces, sub formă de maioneză, pentru că nu oul fiert în sine trage după sine probleme cu colecistul, cu pancreasul, probleme gastrice, ci mai ales consumul lor sub alte forme, mai ales sub formă de maioneză, pentru că acesta este cel mai greu dressing pe care noi îl folosim și care ne este drag în salata Boeuf.
În ceea ce-i privește pe cei mici, unul, două ouă ar fi suficiente, nu mai mult. Cumva, oul fiert moale este cel mai potrivit pentru copii, omleta rămâne varianta cea mai indigestă de consum de ouă, însă dacă o îmbunătățim cu un pic de ouă, un pic de ceapă și o servim alături de o salată poate să fie o variantă foarte bună", a mai spus medicul.
Galbenușul sau albușul? Care ne dă bătăi mai mari de cap? - citește mai departe AICI
-
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.