EXCLUSIV Friptura de miel, cum o faci foarte fragedă și aromată: Ai nevoie de 3 ingrediente

Medicul nutriționist Anca Hâncu a explicat de ce carnea de miel este mai greu de digerat și ce truc folosește pentru marinarea ei.
"Carnea de miel provine de la animal tânăr, care are niște proteine tinere cu acizi nucleici foarte greu digerabili și atunci va trebui marinată înainte. Am o rețetă de a marina carnea de miel cu rozmarin. Rozmarinul este foarte util în marinare, de asemenea, cimbrul este cel care potențează valoarea nutritivă a cărnii și, adăugat ca și condiment, poate să frăgezească, de fapt, carnea. Ca și gospodină vă spun acum: o friptură de miel făcută cu vin și la foc mic, la cuptor, dar mult timp, chiar și două ore, va deveni foarte fragedă și digerabilă.
Pentru cei care au probleme cu digestia, mai ușor digerabilă este carnea de ied. Este mai dietetică, mai ușoară și se poate digera mai repede. Sau carne de curcan, dacă persoana are totuși o afecțiune sau un sindrom de intestin iritabil, tulburări biliare. Trebuie să aibă grijă", a declarat medicul nutriționist Anca Hâncu, în exclusivitate pentru DC Medical.
Carnea de miel, vedeta DIETEI de Paști. Carmen Brumă: O alternativă sănătoasă
Primăvara, anotimpul în care parcă suntem mult mai atenți la diete, mai ales că este vremea legumelor și fructelor de sezon, dar și pentru pregătirea, cum se cuvine, a sezonului estival.
Un motiv în plus pentru a scăpa de surplusul de kilograme, dar și de a profita de bunătățile naturii.
Carmen Brumă, nutriționist și antrenor personal, a ”întocmit” o dietă potrivită pentru această perioadă, în care ”piesa de rezistență” este carnea de miel, nelipsită din meniul tradițional de Paște.
”Toate verdețurile și cruditățile de sezon. Salată verde, ștevie, lobodă, untișor, leurdă, spanac, mărar , pătrunjel, ceapă verde, urzici, morcov nou, castravete, ridichi.
Sunt bogate în vitaminele A, C, minerale, fibre, fitonutrienți, stimulează sistemul imunitar și digestia și reglează nivelul colesterolului. Mâncați cel puțin 2 salate proaspete ”cu de toate” pe zi.
Pește și carne de miel. Peștele alb de orice fel este o carne de bună calitate, ușor de digerat și cu un aport caloric mic. Conține proteine de bună calitate, fosfor, iod, potasiu, fier, elemente importante pentru funcționarea sistemului imunitar. Carnea de miel este o alternativă sănătoasă la cea de vită sau pui. Dacă alegeți părțile mai slabe (pulpă), și le veți pregăti la cuptor, veți avea o masă bogată în fier, zinc, vitamina B12, acid linoleic și aproximativ 170 cal /100g.
-
-
-
-
1 din 4 persoane nu are acces la apă potabilă sigură, potrivit ONU27.08.2025, 10:44
-
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.