De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Medicul nutriționist Anca Hâncu a explicat de ce carnea de miel este mai greu de digerat și ce truc folosește pentru marinarea ei.
"Carnea de miel provine de la animal tânăr, care are niște proteine tinere cu acizi nucleici foarte greu digerabili și atunci va trebui marinată înainte. Am o rețetă de a marina carnea de miel cu rozmarin. Rozmarinul este foarte util în marinare, de asemenea, cimbrul este cel care potențează valoarea nutritivă a cărnii și, adăugat ca și condiment, poate să frăgezească, de fapt, carnea. Ca și gospodină vă spun acum: o friptură de miel făcută cu vin și la foc mic, la cuptor, dar mult timp, chiar și două ore, va deveni foarte fragedă și digerabilă.
Pentru cei care au probleme cu digestia, mai ușor digerabilă este carnea de ied. Este mai dietetică, mai ușoară și se poate digera mai repede. Sau carne de curcan, dacă persoana are totuși o afecțiune sau un sindrom de intestin iritabil, tulburări biliare. Trebuie să aibă grijă", a declarat medicul nutriționist Anca Hâncu, în exclusivitate pentru DC Medical.
Primăvara, anotimpul în care parcă suntem mult mai atenți la diete, mai ales că este vremea legumelor și fructelor de sezon, dar și pentru pregătirea, cum se cuvine, a sezonului estival.
Un motiv în plus pentru a scăpa de surplusul de kilograme, dar și de a profita de bunătățile naturii.
Carmen Brumă, nutriționist și antrenor personal, a ”întocmit” o dietă potrivită pentru această perioadă, în care ”piesa de rezistență” este carnea de miel, nelipsită din meniul tradițional de Paște.
”Toate verdețurile și cruditățile de sezon. Salată verde, ștevie, lobodă, untișor, leurdă, spanac, mărar , pătrunjel, ceapă verde, urzici, morcov nou, castravete, ridichi.
Sunt bogate în vitaminele A, C, minerale, fibre, fitonutrienți, stimulează sistemul imunitar și digestia și reglează nivelul colesterolului. Mâncați cel puțin 2 salate proaspete ”cu de toate” pe zi.
Pește și carne de miel. Peștele alb de orice fel este o carne de bună calitate, ușor de digerat și cu un aport caloric mic. Conține proteine de bună calitate, fosfor, iod, potasiu, fier, elemente importante pentru funcționarea sistemului imunitar. Carnea de miel este o alternativă sănătoasă la cea de vită sau pui. Dacă alegeți părțile mai slabe (pulpă), și le veți pregăti la cuptor, veți avea o masă bogată în fier, zinc, vitamina B12, acid linoleic și aproximativ 170 cal /100g.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.