Carnea de miel, vedeta DIETEI de Paști. Carmen Brumă: O alternativă sănătoasă

Carnea de miel, recomandată în dieta de primăvară ”întocmită” de Carmen Brumă.
Primăvara, anotimpul în care parcă suntem mult mai atenți la diete, mai ales că este vremea legumelor și fructelor de sezon, dar și pentru pregătirea, cum se cuvine, a sezonului estival.
Un motiv în plus pentru a scăpa de surplusul de kilograme, dar și de a profita de bunătățile naturii.
Carmen Brumă, nutriționist și antrenor personal, a ”întocmit” o dietă potrivită pentru această perioadă, în care ”piesa de rezistență” este carnea de miel, nelipsită din meniul tradițional de Paște.
”Toate verdețurile și cruditățile de sezon. Salată verde, ștevie, lobodă, untișor, leurdă, spanac, mărar , pătrunjel, ceapă verde, urzici, morcov nou, castravete, ridichi.
Sunt bogate în vitaminele A, C, minerale, fibre, fitonutrienți, stimulează sistemul imunitar și digestia și reglează nivelul colesterolului. Mâncați cel puțin 2 salate proaspete ”cu de toate” pe zi.
Pește și carne de miel. Peștele alb de orice fel este o carne de bună calitate, ușor de digerat și cu un aport caloric mic. Conține proteine de bună calitate, fosfor, iod, potasiu, fier, elemente importante pentru funcționarea sistemului imunitar. Carnea de miel este o alternativă sănătoasă la cea de vită sau pui. Dacă alegeți părțile mai slabe (pulpă), și le veți pregăti la cuptor, veți avea o masă bogată în fier, zinc, vitamina B12, acid linoleic și aproximativ 170 cal /100g.
Cireșele și căpșunile. Sunt fructe de sezon cu un conținut mare de minerale și fibre. Căpșunile sunt ideale în curele de slăbire datorită conținutului caloric reduc și levulozei, un fel de zahăr care se absoarbe mai lent. Cireșele sunt însă o capcană pentru cei care vor să slăbească deoarece au un conținut mare de zahăr (1 kg de cireșe = 800 cal).
Lactate. Primăvara este anotimpul în care laptele de vacă, oaie sau capră are cea mai bună calitate și de aceea e recomandat să consumăm în această perioadă iaurt, urdă, cas, kefir, sana, lapte bătut. Fermenții vii din iaurt favorizează sănătatea intestinală cu efecte importante asupra întregului organism.
Eu am renunțat de mai multă vreme la variantele total degresate și aleg produse cu până la 3-4% grăsime. De asemenea, prefer lactatele din lapte de capra pentru că au o cantitate mai mică de lactoză, se digeră mai ușor și conțin o cantitate de calciu mai mare decât cele din lapte de vacă”, a scris Carmen Brumă pe blogul său.
Cum să nu te îngrași de Sărbători. Carmen Brumă: Are legătură cu momentul zilei
Sărbătorile vin cu o serie de provocări, mai ales după perioada de post, în care mulți și-au schimbat obiceiurile alimentare. Astfel că excesul la care se pot supune, cu mesele îndestulate așa cum este tradiția, poate să pună presiune nu doar asupra sănătății, ci și a siluetei.
Carmen Brumă, ca de fiecare dată, are pregătit un set de sfaturi de care ar trebui să ținem cont pentru a avea sărbători, nu doar fericite, ci mai ales sănătoase și tihnite.
”1. O regulă de bază de care ar trebui să țineți cont, mai ales în această perioadă, are legătură cu momentul zilei în care alegeți să consumați alimente periculoase pentru siluetă.
Dacă vreți să mâncați cozonac, prăjituri, gogoși, cartofi prăjiți, salată de boeuf, biscuiți încercați să le mâncați în prima parte a zilei, până în ora 15. În acest fel îi veți da organismului șansă de a consuma energia provenită din alimentele respective, nu să o stocheze sub formă de grăsime. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Dieta cu căpșuni. Ce beneficii au ”vedetele primăverii”
-
-
Bananele: arma secretă împotriva cancerului pulmonar și BPOC07.09.2025, 11:30
-
-
Băuturile dulci, legate de căderea părului06.09.2025, 19:30
-
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Diferențele între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase în dietă. Ce tipuri de grăsimi pot contribui la prevenirea bolilor de inimă
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.