Carnea de miel, vedeta DIETEI de Paști. Carmen Brumă: O alternativă sănătoasă
Carnea de miel, recomandată în dieta de primăvară ”întocmită” de Carmen Brumă.
Primăvara, anotimpul în care parcă suntem mult mai atenți la diete, mai ales că este vremea legumelor și fructelor de sezon, dar și pentru pregătirea, cum se cuvine, a sezonului estival.
Un motiv în plus pentru a scăpa de surplusul de kilograme, dar și de a profita de bunătățile naturii.
Carmen Brumă, nutriționist și antrenor personal, a ”întocmit” o dietă potrivită pentru această perioadă, în care ”piesa de rezistență” este carnea de miel, nelipsită din meniul tradițional de Paște.
”Toate verdețurile și cruditățile de sezon. Salată verde, ștevie, lobodă, untișor, leurdă, spanac, mărar , pătrunjel, ceapă verde, urzici, morcov nou, castravete, ridichi.
Sunt bogate în vitaminele A, C, minerale, fibre, fitonutrienți, stimulează sistemul imunitar și digestia și reglează nivelul colesterolului. Mâncați cel puțin 2 salate proaspete ”cu de toate” pe zi.
Pește și carne de miel. Peștele alb de orice fel este o carne de bună calitate, ușor de digerat și cu un aport caloric mic. Conține proteine de bună calitate, fosfor, iod, potasiu, fier, elemente importante pentru funcționarea sistemului imunitar. Carnea de miel este o alternativă sănătoasă la cea de vită sau pui. Dacă alegeți părțile mai slabe (pulpă), și le veți pregăti la cuptor, veți avea o masă bogată în fier, zinc, vitamina B12, acid linoleic și aproximativ 170 cal /100g.
Cireșele și căpșunile. Sunt fructe de sezon cu un conținut mare de minerale și fibre. Căpșunile sunt ideale în curele de slăbire datorită conținutului caloric reduc și levulozei, un fel de zahăr care se absoarbe mai lent. Cireșele sunt însă o capcană pentru cei care vor să slăbească deoarece au un conținut mare de zahăr (1 kg de cireșe = 800 cal).
Lactate. Primăvara este anotimpul în care laptele de vacă, oaie sau capră are cea mai bună calitate și de aceea e recomandat să consumăm în această perioadă iaurt, urdă, cas, kefir, sana, lapte bătut. Fermenții vii din iaurt favorizează sănătatea intestinală cu efecte importante asupra întregului organism.
Eu am renunțat de mai multă vreme la variantele total degresate și aleg produse cu până la 3-4% grăsime. De asemenea, prefer lactatele din lapte de capra pentru că au o cantitate mai mică de lactoză, se digeră mai ușor și conțin o cantitate de calciu mai mare decât cele din lapte de vacă”, a scris Carmen Brumă pe blogul său.
Cum să nu te îngrași de Sărbători. Carmen Brumă: Are legătură cu momentul zilei
Sărbătorile vin cu o serie de provocări, mai ales după perioada de post, în care mulți și-au schimbat obiceiurile alimentare. Astfel că excesul la care se pot supune, cu mesele îndestulate așa cum este tradiția, poate să pună presiune nu doar asupra sănătății, ci și a siluetei.
Carmen Brumă, ca de fiecare dată, are pregătit un set de sfaturi de care ar trebui să ținem cont pentru a avea sărbători, nu doar fericite, ci mai ales sănătoase și tihnite.
”1. O regulă de bază de care ar trebui să țineți cont, mai ales în această perioadă, are legătură cu momentul zilei în care alegeți să consumați alimente periculoase pentru siluetă.
Dacă vreți să mâncați cozonac, prăjituri, gogoși, cartofi prăjiți, salată de boeuf, biscuiți încercați să le mâncați în prima parte a zilei, până în ora 15. În acest fel îi veți da organismului șansă de a consuma energia provenită din alimentele respective, nu să o stocheze sub formă de grăsime. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Dieta cu căpșuni. Ce beneficii au ”vedetele primăverii”
-
-
Noile ghiduri pentru tensiunea arterială extind criteriile de diagnostic15.12.2025, 21:02
-
Manichiura cu gel, pericol pentru unghii. Semnul banal adesea ignorat15.12.2025, 19:55
-
Jumătate dintre pacienții cu COVID-19 dezvoltă long-COVID15.12.2025, 19:11
-
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Ce trebuie să știi despre postul cu apă
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
