Ce se întâmplă în corpul tău când bei o băutură rece. De ce să nu mai pui niciodată gheață. Obiceiul care atacă splina, stomacul și dezvoltă bacterii în corp

De ce să nu îți mai pui niciodată gheață în băutură și de ce să nu mai bei niciodată băutură foarte rece. Efectele dure pe care le oferă corpului.
Băutura cu gheață este, probabil, una dintre cele mai dese obiceiuri pe care le avem, în special în sezonul cald. Chiar dacă este profund dăunătoare sănătății noastre, americani își umplu băuturile până la refuz cu gheață.
Fie că este vorba de un cocktail răcoritor, un pahar de apă sau o băutură răcoritoare carbogazoasă, gheața este nelipsită din pahare. Deși poate oferi o senzație răcoritoare și arată bine în pahar, punerea de gheață în sucurile carbogazoase a stârnit un dialog constant între iubitorii de băuturi.
Mulți susțin că gheața diluează băutura și afectează efervescența acesteia. Atunci când gheața se topește, se amestecă cu sucul și poate slăbi senzația de efervescență, reducând plăcerea gustului.
În afară de impactul asupra gustului și acidității, există și preocupări legate de sănătate asociate cu punerea gheții în sucurile carbogazoase. Gheața poate prezenta un risc pentru sănătatea dentară, în special atunci când este mestecată.
Din punct de vedere occidental, consumul de băuturi și alimente reci face ca vasele de sânge să se contracte, împiedicând capacitatea noastră de a absorbi nutrienții. Și nu ne hidratăm suficient atunci când vasele de sânge se contractă. Pierdem o energie imensă reglând temperatura corpului nostru. Băutura cu gheață îți deteriorează smalțul dinților și se formează mici crăpături în dinți.
Mai mult, consumul de băutură cu gheață creează un exces de mucus în corp.
Potrivit cercetărilor, gheața rigidă poate contribui la ruperea sau ciobirea dinților.
Mai mult, în unele cazuri, gheața poate fi contaminată cu bacterii sau alte impurități, ceea ce poate constitui un risc pentru sănătate.
În plus, gheața pusă în sucurile carbogazoase vine la pachet cu un risc de înghețare a limbii sau mucoasei bucale. Consumul de gheață poate provoca, în unele cazuri, înghețarea și potențiala deteriorare a țesuturilor moi din cavitatea bucală.
Specialiștii chinezi susțin că toate alimentele și băuturile ar trebui consumate la temperatura corpului, deoarece alimentele reci slăbesc splina și stomacul. În medicina tradițională chineză, splina necesită o temperatură moderată pentru a funcționa corect.
După ce ingerăm apă înghețată, stomacul încearcă să se încălzească extrăgând căldură din partea inferioară a corpului, cauzând circulație proastă. Căldura din stomac urcă, cauzând reflux esofagian, sinuzită cronică, dureri de cap, tulburări oculare și probleme cu dinții.
În plus, ingerarea unei băuturi reci creează umezeală în corp, ceea ce favorizează bacteriile, candida și paraziții, în special în stomac și uter.
Orice băutură rece încetinește funcția organelor și determină contracții musculare.
Nu în ultimul rând, consumul excesiv de apă rece afectează și dezvoltarea și funcțiile fiziologice ale sistemului reproducător. Pentru femeile tinere, o băutură cu gheață sau o băutură rece poate provoca crampe menstruale, tulburări menstruale și secreții excesive.
Dacă unei persoane îi place gustul unei băuturi carbogazoase cu gheață și nu se simte deranjată de consecințele menționate mai sus, atunci este în regulă să o consume.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.