Paste cremoase cu sos de lămâie și parmezan. Rețetă light: un adevărat deliciu

Pastele sunt concepute astfel încât să se potrivească la orice tip de mâncare. Ca gustare sau fel principal, într-o versiune vegetariană sau cu carne, pastele pot satisface dorințele și gusturile...
Înainte de a detalia rețeta de paste italiene făcute cu mascarpone, lămâie și legume, câteva informații utile despre paste.
Pastele îngrașă?
Pastele au reputația de a fi un aliment care îngrașă. Din fericire, aceste informații au fost rapid desființate de oamenii de știință. Un studiu subliniază că pastele nu îngrașă. Persoanele supuse unui experiment au fost împărțite în două grupuri. Primul nu a urmat o dietă specifică, în timp ce al doilea a urmat o dietă cu indice glicemic scăzut. Rezultatele arată că indicele de masă corporală al persoanelor din primul grup nu s-a modificat. În ceea ce privește grupul care a urmat o dietă cu indice glicemic scăzut, experții au observat că participanții au slăbit semnificativ. Prin urmare, putem concluziona că pastele pot fi integrate fără griji într-un program de slăbire.
Nutrienții din paste
După cum știm cu toții, pastele sunt o sursă excelentă de carbohidrați complecși. Aceste amidonuri au un indice glicemic scăzut și conțin o cantitate moderată de calorii. În plus, ele furnizează proteine vegetale și sunt asimilate încet de organism. Bogate în fibre, pastele țin de foame. De asemenea, conțin vitamine B, fosfor, magneziu, potasiu și calciu.
Rețeta pastelor cu lămâie și legume verzi
Ingrediente (2 persoane):
- 250 de grame de paste orecchiette
- 100 de grame de pui
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- 1 ceapă tocată
- 3 căței de usturoi zdrobiți
- 120 de grame de mascarpone
- coaja unei lămâi
- sucul a 2 lămâi
- ½ linguriță de sare
- un vârf de piper roșu
- câteva felii de lămâie
- parmezan
Fierbe pastele în apă cu sare.
Între timp, pune bucățile de pui într-o tigaie mare cu uleiul de măsline. Gătește-le la foc mic, timp de 3 minute.
Adaugă usturoiul și gătește preparatul pentru încă 3, până la 4 minute.
Când pastele sunt fierte al dente, scurge-le de excesul de apă, iar 1/4 din apă pune-o într-o tigaie.
Adaugă în aceeași tigaie mascarpone, coaja de lămâie și sucul, ardeiul roșu și sarea. Gătește la foc mic.
Când apa scade și obții un sos neted, adaugă pastele.
Dacă sosul este prea gros, toarnă câteva picături de apă, până când textura devine cremoasă.
La final, decorează pastele cu parmezan și felii de lămâie.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.