Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
La prima vedere, pare un desert simplu. Dar rezultatul final este un fruct suculent, fraged și aromat. Un succes și o plăcere garantată cu doar câteva minute de...
Îți va plăcea acest desert, deoarece perele coapte dobândesc o textură caramelizată și o aromă delicioasă de scorțișoară.
De ce pere?
Perele sunt foarte apreciate pentru aroma lor și consistența ușoară. Din punct de vedere caloric, perele conțin multă apă, fiind excelente pentru hidratare și în curele de slăbire.
Datorită polifenolilor din pere, protejează celulele umane de daunele cauzate de radicalii liberi și de boli foarte frecvente, cum ar fi cele cardiovasculare.
În combinație cu scorțișoara, perele coapte devin extrem de parfumate și delicioase. Rețeta din acest articol este un preparat dulce foarte ușor, potrivită pentru orice perioadă a anului, deoarece poate fi consumată atât caldă, cât și rece.
Ingrediente necesare pentru a găti pere coapte cu scorțișoară și vanilie
4 pere mari
120 ml suc de mere (împărțit în 80 + 40 mililitri pentru două utilizări diferite)
70 g zahăr brun
1 lingură de suc de lămâie
3 linguri de unt nesărat
1 linguriță esență de vanilie
2 stele de anason
1 baton de scorțișoară
Înainte de a începe, preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Spală și taie perele în 4 bucăți.
Într-o cratiță, amestecă 80 de mililitri de suc de mere cu zahărul și încălzește la foc mediu, pentru a se dizolva.
Adaugă apoi untul, batonul de scorțișoară, vanilia și anasonul. Amestecă bine pentru a integra toate ingredientele. Ia de pe foc.
Într-un castron așază perele. Toarnă siropul deasupra, nu tot, mai lasă deoparte două sau trei linguri. Adaugă și condimentele (bățul de scorțișoară și anasonul) în tavă, deoarece gătitul va crește aromele rețetei.
Stropește cu puțin suc de lămâie.
Bagă la cuptor pentru 35 de minute. După primele 15 minute adaugă jumătate din sucul de mere rămas (aproximativ 20 de mililitri) și după 15 minute restul. În acest fel, perele sunt mult mai suculente.
Spre final, adaugă restul de sirop și lasă perele câteva minute în cuptor.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.