Care este cel mai bun ulei pentru gătit. Opinia EXPERȚILOR

Experți de la Harvard recomandă folosirea uleiurilor lichide pentru gătit, nu a celor în formă solidă.
Un ghid american privind dieta recomandă celor care gătesc să utilizeze uleiuri lichide, nu solide. ”Toată grăsimea - fie că provine din semințe, nuci, carne, lapte, măsline sau avocado - conține un amestec de acizi grași diferiți, grăsimile de bază. Cu toate acestea, untul, untura, uleiul de nucă de cocos și uleiul de palmier conțin în majoritate acizi grași saturați. Cele mai multe uleiuri pe bază de plante, pe de altă parte, constau predominant din acizi grași nesaturați", explică, pe Harvard Medical School, doctorul Frank Hu, profesor de Nutriție la Harvard T. Chan Școala de Sănătate Publică.
Potrivit acestuia, deși ”mulți experți recomandă uleiul de măsline”, ”există multe opțiuni de ulei sănătos”. Dintre acestea amintește: uleiul de canola, șofrănel, soia, floarea-soarelui și uleiul de alge.
Iar pe baza concluziilor unui studiu publicat în Circulation, jurnal al Asociației Americane a Inimii, cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit par a fi cele care conțin cele mai multe grăsimi polinesaturate - uleiul de porumbul, uleiul de soia - , întrucât au cel mai multe beneficii pentru sănătatea inimii.
-
Secretele percepțiilor comune. Ce se întâmplă în creier16.10.2025, 11:53
-
-
CNAS, anunț de ultimă oră pentru asigurați16.10.2025, 09:09
-
-
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
Dacă pui sare în chiuvetă, uite ce se întâmplă!
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
Soluția anti-căpușe. Scapă de căpușe în mod natural, fără chimicale! Uite ce poți face acum
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
Dacă ai acest simptom, mergi de urgență la medic. Poate fi un semn fatal
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Singurul aliment care scade glicemia instant, susținut de știință
4 măsuri esențiale care îți pot salva viața pe timp de caniculă. Dr. Ciuhodaru, explicații
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.