Cele mai sănătoase sortimente de brânză: sunt recomandate de orice nutriționist
De departe, cel mai sănătos sortiment de brânză este cel neprocesat. Datorită conținutului ridicat de calciu și proteine, brânza neprocesată este recomandată de medicii nutriționiști. Acest tip de brânză...
Iată care cele mai sănătoase tipuri de brânză din comerţ:
1. Brânza de capră
Deoarece conține mai puțină lactoză decât brânza din lapte de vacă, cea de capră se digeră mai ușor și este alegerea cea mai potrivită în cazul în care ai intoleranță la laptele de vacă.
3. Brânza feta
Brânza feta conține calciu, vitaminele B și fosfor. Are un conținut scăzut de calorii și grăsimi, fiind ideală în curele de slăbire. Brânza feta este bună pentru sănătatea oaselor.
2. Mozzarella
Datorită probioticelor pe care le conține, mozzarella îmbunătățește sistemul imunitar și reglează digestia. Totodată, acest tip de brânză este sărac în calorii.
3. Brânza cu mucegai
Brânza albastră sau cu mucegai are culturi de mucegai Pennicilium, responsabilă pentru gustul și aroma aparte. Acest sortiment de brânză conține mult calciu, fiind indicat în caz de osteoporoză, dar și magneziu, fosfor, potasiu, fier, sulf, zinc şi cupru, dar şi vitamine, şi aminoachizi esenţiali.
4. Parmezan
Parmezanul este bogat în proteine, fosfor și calciu, o brânză recomandată persoanelor predispuse la osteoporoză. Pentru că este maturat cel puțin 12 luni, pentru a se distruge bacteriile nocive, parmezanul este sănătos pentru sistemul digestiv.
5. Emmentaler (brânza elveţiană)
Acest sortiment de brânză are unele dintre cele mai multe beneficii pentru sănătate, datorită bacteriei cu rol de antibiotic, propionibacterium freudenreichii. Este recunoscut pentru faptul că întăreşte sistemul imunitar şi reduce inflamațiile. Brânza elvețiană conține calciu, proteine, vitamine (A, B2, B12) şi minerale (zinc) şi are un conţinut scăzut de grăsime şi sodiu, fiind ideală pentru persoanele care vor să slăbească sau nu pot consuma alimente prea sărate.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
Ce pastile nu trebuie luate niciodată cu cafeaua de dimineață
Cum scapi de nasul înfundat în 5 minute
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Ce se întâmplă dacă pui zaț de cafea în toaletă. Trucuri utile pentru casă
Trucul genial cu tableta pentru mașina de spălat vase. Cum să cureți ușor plita ceramică
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Bisglicinatul de Magneziu: Secretul unei vieți mai liniștite și a unui corp echilibrat
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
Insomnia de vară. De ce nu putem dormi bine vara. Uite ce poți face
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
Cum să tai ceapa fără lacrimi, ca Gordon Ramsay
Pune o lumânare în congelator. Motivul e genial!
Ce se întâmplă dacă îți ștergi telefonul cu spirt sau alcool izopropilic
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
