Migdalele: scad colesterolul ”rău” și sunt bune pentru inimă
Înlocuirea gustărilor gen biscuiți cu migdale ar îmbunătăți funcția endotelială și ar scădea colesterolul LDL, susțin două studii.
Cercetători de la King’s College London au descoperit că înlocuirea gustărilor obișnuite cum ar fi biscuiții cu migdale ar îmbunătăți funcția endotelială, un indicator cheie al sănătății vasculare, și ar scădea colesterolul LDL. În plus, acestea ar reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare cu 32%.
La studiu au participat circa 6.800 de adulți britanici care au ținut un jurnal alimentar. Aceia care au consumat migdale au avut un aport mai mic de acizi grași trans, carbohidrați totali, zahăr și sodiu, dar și o talie mai subțire și un indice de masă corporală mai mic.
Studiile care descriu beneficiul consumului de migdate, AICI și AICI.
-
Tinctura care reglează ciclul menstrual și susține ficatul06.11.2025, 10:05
-
-
Horia Moculescu, internat la ATI05.11.2025, 22:26
-
-
Pasta de dinți făcută din păr uman ar putea regenera smalțul dentar05.11.2025, 21:56
Cum să scapi de durerile de spate cu câteva exerciții simple. Le poți face în pat
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
Obiectul care nu are ce căuta în baie. Nici măcar nu te gândești despre ce e vorba
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Pleci în vacanță cu medicamente în bagaj? Ai grijă la asta!
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Ai fiert greșit ouăle. Cum se fierb, de fapt, pentru a le curăța ușor
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
Toaleta, cel mai periculos loc din casă? De ce să nu iei niciodată telefonul cu tine. Surprizele mortale din baie
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
Insomnia de vară. De ce nu putem dormi bine vara. Uite ce poți face
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
