Slăbit sănătos: alimentele de care să ne ferim. Cori Grămescu: e important să nu bem caloriile

Cori Grămescu recomandă să fim atenți cum gătim alimentele atunci când vrem să slăbim.
Pentru cei care vor să dea jos câteva kilograme, Cori Grămescu subliniază că nu e destul să mâncăm alimente sănătoase, ci ar fi bine să fim atenți și la cum le gătim.
”Nu e suficient doar să mâncăm ingrediente care, fiecare luate în parte, sunt sănătoase, ci trebuie să fim atenți și la modul cum sunt gătite respectivele alimente. Atunci când ne dorim să pierdem câteva kilograme trebuie să alegem alimente care sunt cât mai simplu pregătite și cât mai ușor de tranșat ingredientele. Cu alte cuvinte, să ne ferim de preparate care conțin tot felul de sosuri sau ingrediente pe care nu le vedem cu ușurință. Apoi, e important să nu bem caloriile. Smoothie-urile, ciorbele și sucurile sunt greu de estimat caloric și deseori le trecem cu vederea. Nu în ultimul rând, să fim atenți la cantitatea de ulei adăugată la gătire și la modul în care preparăm alimentele. Ar trebui să prioritizăm gătirea prin înăbușire sau la cuptor ori airfryer, la temperaturi moderate. Uneori alegem anumite preparate care par a fi cele mai bune opțiuni pentru a ajunge la greutatea dorită, însă de cele mai multe ori acestea nu fac altceva decât să ne aducă kilograme în plus”, scrie Cori Grămescu pe rețelele sociale.
Alimentele care conțin în general mai multe grăsimi, proteine și carbohidrați încălzesc organismul în timp ce acesta le digeră. Deci, iată care sunt alimentele pe care trebuie să le evităm pentru a ne menține corpul rece și sănătos pe caniculă. Majoritatea alimentelor pe care tindem să le consumăm au capacitatea de a produce căldură în organism, având în vedere că e nevoie de timp ca să fie digerate. Ca să le descompună, sistemul digestiv are nevoie de mai multă energie, proces care produce în continuare căldură – proces numit termogeneză.
Alimentele în cauză sunt cele care conțin în general mai multe grăsimi, proteine și carbohidrați. Spre exemplu, rădăcinoasele încălzesc organism. Aici sunt incluse legume precum cartoful, morcovul, cartoful dulce și varza. Aceste legume necesită mai multă energie în timpul procesului de digestie provocând căldură în corp. Apoi, consumul de ceapă, praz și usturoi sau piperul negru și ghimbirul generează, de asemenea, căldură în organism. La fel și spanacul, fasolea, cartofii sau broccoli. Fructele cum ar fi mango, mere și portocale sunt considerate alimente calde; consumul excesiv al acestor fructe poate duce la iritarea stomacului. Nutriționiștii spun însă că, chiar dacă anumite alimente produc căldură în organism nu e cazul să renunțăm complet la ele pentru că e caniculă, ci doar să le consumăm mai rar și în cantități mai mici.
-
-
-
-
-
De ce îți pocnește maxilarul? Cauze, semne și ce poți face imediat13.10.2025, 19:18
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Hainele tale miros a țigară? Pulverizează băutura asta pe ele. Scapi instant de miros!
Cum alegi mărimea potrivită a televizorului în funcție de dimensiunea camerei
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Toaleta, cel mai periculos loc din casă? De ce să nu iei niciodată telefonul cu tine. Surprizele mortale din baie
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
Ce se întâmplă dacă îți ștergi telefonul cu spirt sau alcool izopropilic
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
4 măsuri esențiale care îți pot salva viața pe timp de caniculă. Dr. Ciuhodaru, explicații
Bisglicinatul de Magneziu: Secretul unei vieți mai liniștite și a unui corp echilibrat
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
De ce să nu mai ții periuța de dinți lângă chiuvetă
Soluția anti-căpușe. Scapă de căpușe în mod natural, fără chimicale! Uite ce poți face acum
Doar 5 minute pe zi! Tehnica simplă care îți poate reseta creierul
Cum apare o escara? Ghid pentru prevenire și tratament
Adormi în 60 de secunde cu acest truc chinezesc!
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
Trucul cu folie de aluminiu pe calorifer. Ce efect are și de ce merită încercat
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
De ce să pui oțet în mașina de spălat. Răspunsul te va surprinde
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu