De ce nu slăbești, deși mănânci mai puțin. Cori Grămescu: Îngrașă mai mult decât crezi
Nutriționistul Cori Grămescu explică foarte simplu de ce nu slăbești, deși mănânci mai puțin. De vină ar fi consumul de alimente procesate, bogate în aditivi, grăsimi saturate și zahăr. Îngrașă mai mult...
"Slăbirea în sine este simplă, nu trebuie să fie un proces draconic, traumatizant sau de azi pe ieri. Avem nevoie de puțină disciplină și să înțelegem că e mai important să avem o alimentație echilibrată, în care lăsăm loc și pentru micile placeri, fără să demonizăm alimentele. Însă, o calorie provenită din alimente nesănătoase nu este egală cu o calorie provenită din legume, fructe, carne slabă și alimente naturale.
Așadar, daca ți se pare că mănânci puțin și totuși nu slăbești este posibil să consumi mai multe alimente procesate, bogate în aditivi, grăsimi saturate și zahăr decât crezi. În schimb dacă te concentrezi pe a avea o alimentație bazată 80-90% pe legume, fructe, carne slabă, grăsimi sănătoase și ocazional lactate și zahăr, vei reuși să slăbești fără probleme, mâncând mai mult și fără să îți fie foame.", a scris Cori Grămescu pe Instagram.
Problema femeilor atunci când vor să slăbească
"Kilogramele în plus pot deveni o problemă nu doar pentru felul în care arăți, ci și pentru modul în care te simți. Atunci când apar dezechilibre de greutate, suntem afectate psihic și fizic în egală măsură. Fizic ne simțim obosite, ne mișcăm mai greu și în general organismul nostru începe să funcționeze mai greu. Psihic ne simțim nemulțumite, ne pierdem încrederea în felul în care arătam și începe să se instaleze o stare difuză de nemulțumire.
Când vine vorba despre slăbire și mai ales menținere, cele mai multe femei se plâng că nu reușesc să își găsească motivația de a scăpa definitiv de kilogramele în plus. Problema cu motivația de a slăbi și de a ne schimba definitiv programul alimentar este că suntem educați să credem că motivația se întâmplă de la sine oamenilor speciali, cei care sunt motivați de la natură. Ei bine, eu cred că această viziune este profund greșită", a scris recent Cori Grămescu pe Facebook.
-
Ce este vitamina B1 (tiamina) și cum previne boala beriberi10.12.2025, 21:39
-
-
-
Ce este ambliopia. Simptomele care anunță o problemă de vedere gravă10.12.2025, 18:06
-
Deficit de zinc: cum îl recunoști, semne și cauze10.12.2025, 17:48
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
La ce oră ar trebui să luăm cina pe timpul iernii
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Cum scap de pofta de dulce
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
