Trigliceride mari? Ce alimente să evitați
Când nivelul trigliceridelor este ridicat ar fi bine să evitați consumul unor alimente. Valoarea considerată de specialiști normală pentru trigliceride este mai puțin de 150 de miligrame pe...
Trigiceride, alimente. Medicii nutriționiști vă sfătuiesc să aveți grijă ce alimente consumați când știți că nivelul trigliceridelor este ridicat.
Iată câteva recomandări, potrivit webmd:
1. Vegetale cu amindon - unele legume sunt mai bune decât altele atunci când îți urmărești trigliceridele. Consumați mai puține legume care au mult amidon precum porumb și mazăre. Astfel, corpul nu va transforma amidonul suplimentar în trigliceride. Legume cu puțin amindon: conopida, varza, ciuperci.
2. Fasole la cuptor cu zahăr și carne de porc - fasolea are fibre și alți nutrienți, dar dacă este gătită cu zahăr sau cu carne de porc nu este cea mai bună alegere. Eticheta de pe cutie ar trebui să spună ce conține, dar și cât zahăr și grăsime obțineți. Treceți la fasolea neagră, care este o sursă excelentă de fibre și proteine, fără grăsimi saturate sau zahăr adăugat.
3. Prea multe lucruri bune - fructele sunt bune pentru dumneavoastră, mai ales dacă consumul lor înlocuiește un desert bogat. Dar când aveți trigliceride mari, ar fi necesar să vă limitați consumul de fructe la 2-3 bucăți pe zi.
4. Alcool - o cantitate prea mare poate crește nivelul de trigliceride din cauza zaharurilor care fac parte natural din alcool, fie că este vorba de vin, bere sau lichior. Prea mult zahăr, din orice sursă, poate fi o problemă.
5. Conserve de pește ambalate în ulei - peștele este bun pentru inimă. Mai bine cumpărați conserve de pește care sunt ambalate în apă decât în ulei.
6. Cocos - deși are beneficii pentru sănătate, are și un conținut ridicat de grăsimi saturate, așa că întrebați medicul dacă ar trebui să o limitați sau să o evitați complet.
7. Băuturi zaharoase - o mulțime de zahăr obținut poate proveni dintr-un pahar. Indiferent dacă beți ceai dulce, sifon, suc de fructe sau o băutură carbogazoasă îndulcită este posibil să obțineți mai multă dulceață decât corpul o poate ocupa. Poate transforma o parte din zahăr în trigliceride. Prin urmare, atunci când reduceți zahărul, nu uitați să includeți și băuturile în asta.
8. Produse coapte - Din cauza trigliceridelor mari, ar trebui să limitați grăsimea saturată din alimentația ta. Aceasta include grăsimea saturată din unt care este coaptă în produse de patiserie. De asemenea, ar trebui să evitați grăsimile trans. Verificați eticheta cu informațiile nutriționale.
9. Carne bogate în grăsimi - Nu trebuie să renunțați complet la carne, ci să alegeți o carne slabă și să evitați toate carnea procesată, inclusiv slănină, mezeluri și șuncă, deoarece se consideră că aceste tipuri de carne contribuie la boli de inimă și diabet.
-
Pune câteva frunze de dafin în dulap. Te vei îndrăgosti de acest truc26.12.2025, 21:36
-
AVC este de la inimă: mit sau adevăr?26.12.2025, 18:27
-
De ce respirația miroase a gunoi după ce mănânci ceapă?26.12.2025, 17:54
-
3 alimente care chiar reduc balonarea26.12.2025, 17:01
-
Ceaiul care desfundă nasul instant26.12.2025, 15:50
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
Insomnia de vară. De ce nu putem dormi bine vara. Uite ce poți face
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
5 lucruri pe care nu ar trebui să le depozitezi niciodată sub chiuveta din bucătărie
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
Combinația ideală pentru a evita deshidratarea în timpul valurilor de căldură
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
Ce se întâmplă dacă pui zaț de cafea în toaletă. Trucuri utile pentru casă
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
