Lisa Loring, Wednesday din Familia Addams, a murit din cauza hipertensiunii arteriale. Cum se manifestă AVC-ul

Monika Baciu |
Data publicării:
lisa loring - FOTO: Captură YouTube@MGM
lisa loring - FOTO: Captură YouTube@MGM

Lisa Loring, actrița care a interpretat-o pe Wednesday din Addams Family, a murit din cauza hipertensiunii arteriale.

Lisa Loring, cunoscută mai ales pentru personajul Wednesday Addams din prima adaptare TV a filmului Familia Addams din anii 1960, a murit la vârsta de 64 de ani. Fiica ei, Vanessa Foumberg, a declarat pentru The Hollywood Reporter că aceasta a murit în urma unui accident vascular cerebral cauzat de hipertensiune arterială.

"S-a dus liniștită, cu ambele fiice ținând-o de mână", a spus Foumberg.

Actrița a fost conectată la aparate de respirație artificială timp de trei zile, a postat prietena ei Laurie Jacobson pe Facebook.

"Ea este încorporată în tapițeria care este cultura pop și în inimile noastre întotdeauna ca Wednesday Addams", a spus ea în postarea sa, potrivit MSN.

The Addams Family, care a fost prima adaptare a desenelor animate ale lui Charles Addams din New Yorker, a fost difuzată între 1964 și 1966 pe ABC. Lisa Loring a apărut, de asemenea, în telenovela "As the World Turns" și în sitcomul "The Pruitts of Southampton".

Vezi și: De ce au plecat 4.000 de medici de familie din țară. Alexiu arată cauza care a gonit medicii: E un subiect important pentru noi, pentru toată populația țării, ne-a scos în stradă de multe ori

Născută inițial Lisa Ann DeCinces, în Insulele Marshall, ea a început să folosească un nume de scenă la vârsta de trei ani, când a început să facă modeling. Munca ei a inspirat versiuni ulterioare ale personajului Wednesday Addams, cum ar fi interpretarea Christinei Ricci în filmul "Familia Addams" din 1991 și în continuarea acestuia.

Cea mai recentă actriță care a interpretat-o pe Wednesday Addams este Jenna Ortega în comedia horror de succes de pe Netflix "Wednesday". Serialul este unul dintre cele mai vizionate seriale de pe Netflix din toate timpurile.

În decembrie, doamna Ortega i-a spus lui Jimmy Fallon, în emisiunea Tonight, că "i-a adus un omagiu Lisei Loring, prima Wednesday Addams", făcând "un pic din shuffle-ul pe care îl face".

John Astin, care l-a interpretat pe Gomez Addams, este ultimul membru în viață din distribuția "The Addams Family".

Vezi și: Rezidențiat, schimbare de specialitate: "În Ordonanța 18 e un articol pe care mulți l-am neglijat". Poiană, anunț: Noi cursuri în sprijinul rezidenților

Cum se manifestă accidentul vascular cerebral

Un accident vascular cerebral ischemic apare atunci când alimentarea cu sânge a unei părți a creierului este întreruptă sau redusă, împiedicând țesutul cerebral să primească oxigen și nutrienți. Celulele cerebrale încep să moară în câteva minute.

Un accident vascular cerebral este o urgență medicală, iar tratamentul prompt este crucial. O acțiune timpurie poate reduce leziunile cerebrale și alte complicații.

Accidentul vascular cerebral, simptome

Dacă este posibil ca dumneavoastră sau o persoană cu care vă aflați să fi suferit un accident vascular cerebral, acordați o atenție deosebită momentului în care au început simptomele. Unele opțiuni de tratament sunt mai eficiente atunci când sunt administrate la scurt timp după ce începe un accident vascular cerebral.

Semnele și simptomele unui accident vascular cerebral includ:

Dificultăți de vorbire și de înțelegere a ceea ce spun ceilalți. Este posibil să vă confruntați cu confuzie, să aruncați cuvinte sau să aveți dificultăți de înțelegere a vorbirii.

Paralizie sau amorțeală a feței, brațului sau piciorului. Este posibil să apară brusc amorțeală, slăbiciune sau paralizie la nivelul feței, brațului sau piciorului. Acest lucru afectează adesea doar o singură parte a corpului.

Încercați să vă ridicați ambele brațe deasupra capului în același timp. Dacă un braț începe să cadă, este posibil să aveți un accident vascular cerebral. De asemenea, este posibil ca o parte a gurii să vă cadă atunci când încercați să zâmbiți.

Vezi și: Cât câștigă un medic rezident și cât câștigă un medic de familie. Sandra Alexiu: Ne temem că, în curând, nu va mai avea cine să ne îngrijească. Nici pe noi, nici pe dumneavoastră!

Probleme de vedere la unul sau la ambii ochi. Este posibil să aveți brusc o vedere încețoșată sau înnegrită la unul sau ambii ochi, sau să vedeți dublu.

Dureri de cap. O durere de cap bruscă și severă, care poate fi însoțită de vărsături, amețeli sau alterarea stării de conștiență, poate indica faptul că suferiți un accident vascular cerebral.

Probleme la mers. Este posibil să vă împiedicați sau să vă pierdeți echilibrul. De asemenea, puteți avea amețeli bruște sau o pierdere de coordonare, arată Mayo Clinic.

Vezi și: Ciorba de burtă, bombă cu ceas pentru ficat. Ce se întâmplă cu smântâna din ea. Amalia Arhire rupe tăcerea despre ciorba favorită a românilor

Hipertensiunea arterială, cum se manifestă

Hipertensiunea arterială este o afecțiune frecventă care afectează arterele corpului. Dacă aveți tensiune arterială ridicată, forța sângelui care împinge împotriva pereților arterelor este în mod constant prea mare. Inima trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa sângele.

Tensiunea arterială se măsoară în milimetri de mercur (mm Hg). În general, hipertensiunea arterială reprezintă o tensiune arterială de 130/80 mm Hg sau mai mare.

Colegiul American de Cardiologie și Asociația Americană a Inimii împart tensiunea arterială în patru categorii generale. Tensiunea arterială ideală este clasificată ca fiind normală).

- Tensiunea arterială normală. Tensiunea arterială este de 120/80 mm Hg sau mai mică.

- Tensiune arterială ridicată. Cifra de sus variază între 120 și 129 mm Hg, iar cea de jos este sub, nu peste, 80 mm Hg.

- Hipertensiune arterială în stadiul 1. Numărul de sus variază între 130 și 139 mm Hg sau numărul de jos este între 80 și 89 mm Hg.

- Hipertensiune arterială în stadiul 2. Numărul de sus este de 140 mm Hg sau mai mare sau numărul de jos este de 90 mm Hg sau mai mare, notează Mayo Clinic.

Vezi și: Paradoxul vaccinării: conspiraționiști cu vaccinurile generale, dar săritori la cele pentru vacanțe exotice: Pentru că și-au plătit bilet insistă, în ciuda reacțiilor ZDRAVENE de tip neurologic

Tensiunea arterială mai mare de 180/120 mm Hg este considerată o urgență sau o criză hipertensivă. Solicitați ajutor medical de urgență pentru orice persoană cu aceste cifre ale tensiunii arteriale.

Netratată, tensiunea arterială ridicată crește riscul de atac de cord, accident vascular cerebral și alte probleme grave de sănătate. Este important să vă verificați tensiunea arterială cel puțin o dată la doi ani, începând cu vârsta de 18 ani. Unele persoane au nevoie de verificări mai frecvente.

Obiceiurile unui stil de viață sănătos - cum ar fi să nu fumezi, să faci exerciții fizice și să mănânci bine - pot ajuta la prevenirea și tratarea hipertensiunii arteriale. Unele persoane au nevoie de medicamente pentru a trata hipertensiunea arterială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel