Mâinile reci tot timpul, furnicături, oboseală? Explicația medicilor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Picioare
Picioare

Circulația sângelui slabă poate fi fără siptome, sau poate avea unele simptome pe care le trecem cu vederea. Câteva indicii ne arată când ar trebui să mergem la medic.

Aveți mâinile reci mereu? Ar putea fi de vină circulața sângelui. Tulburările la extremități și durerile articulare sunt simptome de circulație proastă, potrivit medicalnewstoday.com.

Simptomele circulației necorespunzătoare pot să nu fie vizibile. Totuși, circulația slabă poate fi periculoasă. Ar trebui să fiți atenți la simptome precum:

1. Amorțeală și furnicături la nivelul extremităților. Când ceva restrânge fluxul de sânge și sângele nu poate ajunge la extremități în cantități suficiente, poate apărea o senzație de ace sau înțepături.

2. Mâinile și picioarele reci. Reducerea fluxului de sânge determină ca mâinile și picioarele să fie mai reci decât restul corpului. Atunci când sângele nu poate circula normal, acest lucru poate duce la fluctuații de temperatură în pielea și terminațiile nervoase ale mâinilor și picioarelor.

3. Umflarea extremităților inferioare. Circulația slabă poate determina acumularea de lichide în anumite zone ale corpului. Aceasta se numește edem, care apare adesea la picioare, glezne și picioare. Edemul poate fi, de asemenea, un semn al insuficienței cardiace. Poate să apară atunci când inima nu este în măsură să pompeze o cantitate suficientă de sânge în organism.

4. Disfuncție cognitivă. Slabă circulație a sângelui poate afecta funcționarea creierului, ducând la pierderea memoriei și dificultăți de concentrare. Aceste și alte probleme cognitive pot rezulta din o reducere a fluxului de sânge către creier.

5. Probleme digestive. Digestia se bazează pe fluxul sanguin, iar circulația slabă poate fi legată de materia grasă care se poate colecta în mucoasa vaselor de sânge din abdomen.

6. Oboseală. Scurgerile de sânge (posibile din cauza problemelor digestive) afectează nivelurile de energie și pot provoca oboseală. De asemenea, inima trebuie să pompeze mai mult atunci când circulația este slabă, ceea ce poate duce la oboseală suplimentară.

7. Dureri articulare și crampe musculare. Circulația slabă poate provoca dureri la nivelul picioarelor și brațelor. Mâinile și picioarele reci pot fi dureroase, mai ales când încep să se încălzească și se revine fluxul de sânge.

Circulația slabă a picioarelor și a brațelor poate provoca dureri, inclusiv în mușchi. Acest tip de durere la picioare este deseori agravată atunci când stați în picioare pentru perioade lungi de timp. De asemenea, atunci când sângele nu circulă corect, oxigenul și nutrienții nu pot ajunge eficient la țesuturi, ceea ce poate duce la rigiditate și crampe.

8. Schimbarea culorii pielii. Atunci când cantitate de sânge arterial care ajunge în țesuturile organismului este insuficientă, pielea poate să pară palidă. Dacă sângele scade din capilare, aceste zone pot apărea violet. Cel mai adesea apare în zona nasului, buzelor, mameloanelor, urechilor, mâini și picioare.

9. Ulcerul piciorului. Circulația slabă afectează capacitatea organismului de a se vindeca, ceea ce poate duce la formarea unor ulcerații la picioare.

10. Vene varicoase. Circulația slabă provoacă varicele venoase. Varicele fac ca sângele să se întoarcă mai greu la inimă.

Sunt o mulțime de cauze care pot duce la o circulație slabă a sângelui Printre acestea, ateroscleroza, formarea de plăci în vasele de sânge, diabetul zaharat sau cheaguri de sânge. De asemenea, supraponderalitatea pune o povară suplimentară pe corp.

Medicul este singurul care poate pune diagnosticul și poate afla ce anume determină o circulație slabă a sângelui.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel